Peter

In actie tegen ALS

Persoonlijke motivatie

Ik ben Peter Groot Koerkamp, inmiddels 14 jaar werkzaam bij VDR Bouwgroep als Projectleider. Naast mijn werk ben ik graag actief in beweging. In de avonden en weekenden sla ik graag een balletje op de tennisbaan en wissel ik dit af met een mountainbiketocht door het bos.


Op 22 juli nemen we het stokje over om de estafette te vervolgen op de mountainbike. We starten in Steenderen bij Aviko richting Bussloo. Met collega’s stippen we zelf de route uit wat neerkomt op zo’n 40 kilometer. Ter voorbereiding op deze uitdaging ben ik volop in training.

Persoonlijke motivatie


In mijn eerste jaren bij VDR heb ik regelmatig met Bennie samengewerkt en heb ik de fijne kneepjes van het vak van hem mogen leren. Bennie List is een erg prettige collega om mee samen te werken. Bennie is echt één van de meeste sportieve collega’s bij VDR, het is erg verdrietig om te zien hoe hij door deze ziekte zo hard en snel achteruitgaat.


Over de ziekte is nog te weinig bekend. Tot 3 jaar geleden was ik nauwelijks bekend met deze uitzichtloze spierziekte en nu ken in mijn directie omgeving twee mensen met ALS. Verschrikkelijk!


Het is belangrijk dat er geld beschikbaar is voor onderzoek en acute hulp. Samen met VDR halen wij zoveel mogelijk geld op voor Stichting ALS en Revalidatiecentrum het Roessingh. Zo dragen we ons steentje bij en hopelijk komt er snel een medicijn beschikbaar tegen deze ziekte.

Een gezamenlijk doel

Een gezamenlijk doel

Ga naar de donatiepagina van Stichting ALS