De menselijke maat

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) betekent dat wij als bedrijf verantwoordelijkheid (willen) dragen voor maatschappelijke problemen zoals luchtvervuiling, klimaatverandering, arbeidsomstandigheden of vergrijzing.


Wij houden dus rekening met de maatschappelijke effecten van onze activiteiten. Dat geldt voor alle bedrijfsprocessen: zowel voor inkoop, productie, verkoop en onderhoud als voor HRM en marketing & communicatie. Daarom is MVO geen project, maar een integrale visie op de kernactiviteiten van ons bedrijf.


Wij streven naar een goed bedrijfsrendement (Profit) en werken tevens aan maatschappelijke doelen, zoals bescherming van het milieu (Planet), goed werkgeverschap en een bijdrage aan de stabiliteit van de samenleving waarin we werken (People).


Meer inhoudelijke informatie over MVO vindt u op de site van MVO Nederland.

MVO Zelfscan

De MVO-zelfscan die Bouwend Nederland heeft laten ontwikkelen door Stichting Stimular (meer informatie), is gebaseerd op ISO-26000, de internationale richtlijn voor maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties.


In de door ons ingevulde MVO-zelfscan leest u wat VDR Bouwgroep al doet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.