VDR in actie tegen ALS

Onze Deelnemers

Onze mega estafette terugkijken?

22 juli 2022 was een actiedag om nooit te vergeten. Vanuit het noordelijkste en zuidelijkste punt van Nederland gingen fietsers van start en gaven bij Aviko in Steenderen het estafettestokje door aan de mountainbikers. Er kwamen in totaal zo’n 100 helden in actie op de racefiets, de mountainbike, in de roeiboot, op de step, op de skelter, zwemmend, hardlopend of wandelend. Een mega-estafette door de as van Nederland, met als gezamenlijk eindpunt VDR in Deventer!


Estafette Schema 22 juli 2022

Klik voor een uitvergroting van het schema (opent op een nieuw tabblad)

Samen in actie tegen ALS

Een klein overzicht van de bijna 100 collega's, vrienden en familieleden die zich op vrijdag 22 juli voor deze actiedag inzetten. Van sportievelingen tot organisatietalenten. Van verzorgers tot regelneven. Van feestbeesten tot keukenkampioenen. Iedereen draagt deze dag op z'n eigen wijze een steentje bij. En geeft het estafette-stokje door.

Rob Dekay

“Ik ben Rob Dekay, singer-songwriter wonend in het hart van Deventer. Met deze boodschap, met mijn stem, hoop ik een steentje bij te kunnen dragen aan het verspreiden van dit verhaal. Met een lach en alleen maar liefde.”


Lees meer...


Paul Bosvelt

“Mijn naam is Paul Bosvelt. Door met ALS in aanraking te zijn gekomen in mijn privésfeer weet ik hoe vreselijk en onmenselijk de ziekte ALS is. Zelf hebben wij in 2016 ook een actie georganiseerd. Op zo'n moment kan je alle hulp en inzet gebruiken. Daarom steun ik de actie van VDR!"


Lees meer...

Theo de Rooij

“Ergens in het DNA staat een minuscuul klepje verkeerd en een auto-immuunziekte zoals ALS vernietigt sluipend en slopend het lichaam. Onderzoek naar het voorkomen van ALS is zeer belangrijk. Daarom steun ik de actie van VDR. ”


Lees meer...


Auke

Lees hier mijn persoonlijke motivatie

“Mijn belangrijkste motivatie om me in te zetten is om Bennie te steunen in deze slopende periode met de ziekte ALS. Ik heb in het verleden verschillende sportieve hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk) met Bennie mogen meemaken. Het is nu tijd dat wij in actie komen! ”


Lees meer...


Anouk

Lees hier mijn persoonlijke motivatie

“Mijn naam is Anouk List en ik ben 31 jaar. Ik ben de dochter van Bennie List, projectleider bij VDR Bouwgroep.In mijn vrije tijd sta ik graag op de dansvloer voor ballroom danslessen. Mijn motto is: leef met de dag en geniet van alles wat je doet! ”


Lees meer...


Miranda

Lees hier mijn persoonlijke motivatie

“Er moet veel geld komen om goed onderzoek te kunnen doen naar de ziekte ALS, zodat het in de toekomst geen ongeneeslijke ziekte meer zal zijn! Maar helaas is dat nu nog niet het geval en daar moet natuurlijk zo snel mogelijk verandering in komen. Daarom komen wij in actie!”


Lees meer...

Arjan

Lees hier mijn persoonlijke motivatie

“Op 22 juli komen we met VDR in actie tegen ALS en proberen we gezamenlijk zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting ALS Nederland en Roessingh Centrum voor revalidatie. Zelf kom ik ook in actie. Niet in de estafette maar net op een andere manier. Hoe? Dat lees je in mijn persoonlijke motivatie.”


Lees meer...

Peter

Lees hier mijn persoonlijke motivatie

“Het is belangrijk dat er geld beschikbaar is voor onderzoek en acute hulp. Samen met VDR halen wij zoveel mogelijk geld op voor Stichting ALS en Revalidatiecentrum het Roessingh. Zo dragen we ons steentje bij en hopelijk komt er snel een medicijn beschikbaar tegen deze ziekte. ”


Lees meer...

Eline


Lees hier mijn persoonlijke motivatie

“Mijn motivatie om een bijdrage te leveren aan deze actiedag is omdat we het samen met collega’s gaan doen. Dan weet ik 1 ding zeker en dat is dat het een supermooie dag gaat worden. Kom ook in actie tegen tegen ALS en draag een steentje bij.”


Lees meer...

Hilbert

Lees hier mijn persoonlijke motivatie

“4 jaar geleden heb ik samen met Bennie meegedaan aan de TrioTriatlon in Rijssen. Ik zwom en mocht het stokje doorgeven aan Bennie die op de fiets verder ging. Op 22 juli stap ik op de fiets om een bijdrage te kunnen leveren aan de bestrijden van ALS.”


Lees meer...

Laura

Lees hier mijn persoonlijke motivatie

“Van dichtbij heb ik bij mijn oom gezien wat voor nare ziekte ALS is. Dat onze collega Bennie deze ziekte ook heeft is verschrikkelijk en daarom is het mooi dat we met collega’s deze actie hebben opgezet.”


Lees meer...


Iwan

Lees meer over de motivatie van Iwan

“Ik vind het verschrikkelijk om te zien hoe de gezondheid van zo’n gezonde en sportieve man zo achteruitgaat, echt een verschrikkelijke ziekte! Ik wil idereen echt oproepen om geld te doneren voor de Stichting ALS en het Roessingh, er moet een manier te vinden zijn om deze verschrikkelijke ziekte te kunnen stoppen.”


Lees meer...

Luc

Lees meer over de motivatie van Luc

“Iedereen denkt dat gezondheid altijd blijft, tot de dag dat het ineens er niet meer is. Het leven vieren wordt dan ineens niet meer vanzelfsprekend. Met deze actie wil ik mij inzetten om geld in te zamelen om onderzoek te financieren naar de ziekte ALS.”


Lees meer...


Marcel

Lees hier mijn persoonlijke motivatie

“ Een akelige ziekte waar nog te weinig onderzoek naar is gedaan en waarover nog weinig kennis beschikbaar is. Laat staan een passende behandelingen. Hiervoor is meer onderzoek en dus geld nodig.

Kom ook in actie! Dus steun ons en geef!”


Lees meer...


Menno

Lees meer over de motivatie van Menno

“Ondertussen hoor je steeds vaker over mensen die kerngezond zijn, maar ineens ALS blijken te hebben. Zonder uitzicht op genezing en in de wetenschap dat het leven binnen een paar jaar voorbij is. Sta er even bij stil, hoe verschrikkelijk dit voor iemand moet zijn.”


Lees meer...

Ivan

Lees hier mijn persoonlijke motivatie

“Graag zet ik mij actief in om een bijdrage te kunnen leveren tegen de ziekte ALS en hiermee de Stichting ALS en Roessingh onder de aandacht te brengen via onlinekanalen.”


Lees meer...