Plezier, Ambitie en Verantwoordelijkheid

Dit is ons werk...

7 april 1902 - 7 april 2022

120 jaar VDR Bouwgroep

120 jaar VDR Bouwgroep

Wij zijn VDR

“VDR” staat voor “Van de Raadt”, naar de man die het bedrijf groot maakte. Pionier, visionair en ondernemer in hart en nieren: dat is hoe onze grondlegger Piet van de Raadt omschreven kan worden. In 1983 schonk hij zijn bedrijf middels een stichting aan zijn medewerkers. Tot op de dag van vandaag worden de aandelen beheert door VDR’s medewerkers.Het bedrijf is van de mensen en de mensen zijn het bedrijf.


Doet u zaken met VDR Bouwgroep, dan merkt u al snel de sterke verbondenheid van de medewerkers met het bedrijf. U ervaart hun betrokkenheid en ziet de trots op wat er samen bereikt wordt. In een nauwe samenwerking gaan ze voor u aan de slag.


En voor u het weet zegt u zelf in de bouwvergadering: "Wij zijn VDR."

Kernwaarden
Kernwaarden

Plezier, Ambitie en Verantwoordelijkheid. De ingrediënten om elke medewerker zich thuis te laten voelen en maximaal te laten presteren in ons bedrijf.

Visie
Visie

De toekomst van bedrijfshuisvesting verschuift van gebouwen "voor de eeuwigheid" naar "remontabele" gebouwen.


Meer weten...?

Meer Waarde
Meer Waarde

Er vormt zich op elke bouwplaats een team van samenwerkende partijen met één gemeenschappelijk belang: van waarde zijn voor elkaar.


Hoe wij dat doen...?

Ken uw klassiekers

Ken uw klassiekers

VDR regelt dat

Een strak proces intern en het opbouwen van een stevig partnernetwerk, dat is onze focus. Hier moeten alle klantwensen – innovatief of meer traditioneel – omgezet worden in tastbaar resultaat. Samenwerken is hierin het sleutelwoord. Vanuit onze kernwaarden werken wij aan het beste resultaat voor de opdrachtgever. Met Plezier, een gezamenlijke Ambitie en een hoge mate van Verantwoordelijkheid.


Dat doen we onder het motto 'VDR regelt dat', om van elke opdrachtgever een terugkerende opdrachtgever en ambassadeur te maken.

Inspiratie door samenwerking

VDR Bouwgroep heeft zich ontwikkeld van een capaciteitsaanbieder (aannemer) tot een full-service dienstverlener. Door een stevige relatie met vaste onderaannemers/partners, ontstaat een cultuur van onderling vertrouwen en samenwerking. Er vormt zich op elke bouwplaats een team van samenwerkende partijen met één gemeenschappelijk belang: van waarde zijn voor elkaar. Dit leidt tot inspiratie, keuzes en afspraken die veel verder gaan dan financiën en contracten.


Onze onderscheidende bedrijfscultuur, de focus op een specifiek marktsegment en onze visie op het gebied van duurzaamheid liggen ten grondslag aan ons succes. Met als resultaat: klanten, opdrachtgevers en gebruikers keren terug voor nieuwe, grotere, projecten.

Continuïteitswaarborg

De organisatie (klik afbeelding) van ons bedrijf is bijzonder. De aandelen van het bedrijf zijn ondergebracht in een stichting, dat beheerd wordt door onze medewerkers. Het stichtingsbestuur wordt gevormd door 6 gekozen personeelsleden, een onafhankelijk voorzitter, de voorzitter van de Raad van Commissarissen en de algemeen directeur. De kernwaarden van VDR zijn ook door de medewerkers van VDR zelf gesteld en iedere dag actueel.


Door deze constructie is er een sterke verbondenheid van de medewerkers met het bedrijf. Continuïteit van de onderneming is daarmee belangrijker dan het maximaliseren van resultaten op de korte termijn.


We hebben als bedrijf een onderscheidende visie waar de toekomst van bedrijfshuisvesting naar toe gaat. In de bouwkolom zijn wij een van de weinige bedrijven welke, al ruim voorafgaand aan de realisatie van de bouw, heeft nagedacht over alternatieve gebruiksdoeleinden van een pand. Investeerders en eigenaren hebben zo in de toepassing van het gebouw meer flexibiliteit naar de nabije toekomst.

Financiële Zekerheid

Voor opdrachtgevers blijft onze solvabiliteit onverminderd belangrijk. Het is dan ook van groot belang voor VDR Bouwgroep dat we een solide financiële positie hebben en behouden. Voor de continuïteit van VDR Bouwgroep sturen we op een solvabiliteit en liquiditeit die beter is dan de benchmark in de markt. Onze ondernemingsstructuur zorgt ervoor dat het geld in onze eigen organisatie blijft. Ons Eigen Vermogen rendeert daardoor goed en draagt bij aan de slagkracht van onze organisatie.


  • VDR Bouwgroep is een middelgroot bouwbedrijf met een unieke specialisatie in bedrijfshuisvesting.
  • VDR behaalt een erg mooi nettoresultaat wat aan de bovenkant van de sector zit.
  • Ook de EBITDA als percentage van de omzet zit aan de bovenkant van de bouwsector.
  • Vergeleken met andere bouwbedrijven vertalen deze mooie rendementen zich ook in een hogere solvabiliteit.

Bron: ING Benchmark juli, 2018


Ook hier betekent het dat we niet stil mogen staan en dat VDR Bouwgroep blijft ondernemen. Dat doen we door te investeren in innovatie en duurzaamheid. Zo ontwikkelen we nieuwe concepten die onze positie voor de komende jaren veilig stelt.