Donateurs

In actie tegen ALS

Onze mega estafette terugkijken?

22 juli 2022 was een actiedag om nooit te vergeten. Vanuit het noordelijkste en zuidelijkste punt van Nederland gingen fietsers van start en gaven bij Aviko in Steenderen het estafettestokje door aan de mountainbikers. Er kwamen in totaal zo’n 100 helden in actie op de racefiets, de mountainbike, in de roeiboot, op de step, op de skelter, zwemmend, hardlopend of wandelend. Een mega-estafette door de as van Nederland, met als gezamenlijk eindpunt VDR in Deventer!


  • De video verslagen van onze actiedag vind je op deze pagina.
  • Wil je de foto's zien die langs de routes genomen zijn, klik dan op het kaartje of deze link. (zichtbaar tot 1 september 2022)

Komt uw bedrijfsnaam hier ook bij?

Strijden tegen de ziekte ALS. Dat doen we niet alleen. Samen met Stichting ALS Nederland en Roessingh Centrum voor Revalidatie hebben we de handen ineen geslagen. Zij zetten zich al jaren in tegen deze akelige ziekte. Er is dringend een oplossing nodig voor ALS.

Het volledige bedrag dat opgehaald wordt, gaat naar deze twee goede doelen. (Van dit bedrag gaat 50% rechtstreeks naar de Stichting, de andere 50% gaat naar het Revalidatiecentrum.)


Hieronder staat een greep van bedrijven die hun steentje hebben bijgedragen aan deze actie.


Samen doen we belangrijk werk!

ALTEBRA

“Altebra ondersteunt de actie omdat gezondheid een dusdanig belangrijk goed is, dat een ziekte zoals ALS zo snel en goed mogelijk moet worden bestreden. Er kan niet genoeg aan gedaan worden om deze verschrikkelijke ziekte, waarbij je lichaam je langzaam steeds meer in de steek laat, te bestrijden. En voor diegenen die al lijden aan ALS, zou het fijn zijn als hun levensverlenging met kwaliteit van leven, zoals zij deze zelf bepalen, kan worden geoptimaliseerd.”


Cor van Ingen directeur

Dutch Flower Foundation

“Prachtig dat zoveel medewerkers van VDR, samen met familieleden, op 22 juli jl. een estafette hebben gelopen ten behoeve van Stichting ALS en Revalidatiecentrum Roessingh. De oorzaak van ALS is niet bekend en er is momenteel geen genezing mogelijk. De gevolgen van de ziekte zijn zeer ingrijpend, voor zowel de mensen die het treft alsook hun familie en vrienden. Dutch Flower Foundation ondersteunt -vanuit het hart- deze geweldige actie met een financiële bijdrage.”


Gerda Stokhof – secretaris Dutch Flower Foundation

PLUS Ter Maat, Rijssen

“Via onze medewerkers Yorick (de zoon van Bennie) en Marloes (partner van Yorick) vernamen wij dat VDR deze geweldige actie op ging zetten. Hun directe collega’s wilden hen een steuntje in de rug geven. Hier willen wij, als werkgevers, dan ook graag aan meewerken om zo ook de familie List te ondersteunen in de strijd tegen deze vreselijke ziekte. Wij zijn trots op onze medewerkers die de handen ineen hebben geslagen om een mooi bedrag voor de stichting in te zamelen en trots op Yorick en Marloes die zich ontzettend hard inzetten voor deze actie!”


Annet en Patrick ten Den, directeuren

WDP Nederland N.V.

“Wij staan ook stil bij het onfortuinlijke lot dat Bennie heeft getroffen. Wij steunen de sympathieke actie van VDR in het bijzonder voor Bennie, die getroffen is door deze nare ziekte. Wij hopen met onze donatie de begeleiding van ALS-patiënten en de zoektocht naar een medicijn tegen ALS te versnellen.”


Dick Hootsen, project manager

Bleckmann

“Wij steunen de sympathieke actie van VDR. Wij hopen met onze donatie de begeleiding van ALS-patiënten en de zoektocht naar een medicijn tegen ALS te versnellen.”


Mark van Onna, General Manager Real Estate

Reijrink BV Staalconstructie

“Reijrink is als familiebedrijf enorm betrokken bij de gezondheid van zijn werknemers, we zijn dan ook fier en blij om gevraagd te worden voor deze actie en de mogelijkheid te krijgen om de actie tegen ALS te steunen. Hopelijk draagt onze bijdrage mee toe tot een doorbraak voor voorkoming of genezing van ALS. Voor mij persoonlijk was het schrikken om de diagnose van Benny te vernemen, aangezien we aan enkele grote werken prettig samengewerkt hebben."


Eric Van Dooren, commercieel directeur

RvB Groep

“Vaak beseffen we niet hoe belangrijk gezondheid is totdat we zelf ergens voor komen te staan. Levens veranderen ingrijpend en elke strohalm wordt aangegrepen om kwaliteit van leven te behouden. Zo ook bij de slopende spierziekte ALS. Onderzoek naar deze slopende spierziekte blijft hard nodig. Daarom draagt de RvB Groep graag haar steentje bij aan dit initiatief van VDR bouwgroep. Met de wens dat God deze middelen wil zegenen en er mensen geholpen mogen worden.”


Hans Reijersen van Buuren – Directeur

Aviko

“Toen we het bericht zagen dat Bennie de diagnose ALS had gekregen schrokken we daarvan. Bennie was vanuit VDR betrokken bij de bouw van ons vrieshuis en een aantal van onze collega’s hebben direct met Bennie samengewerkt. Wat wel mooi om te zien is dat VDR dit negatieve bericht heeft omgezet naar een positieve actie om als bedrijf zich in te zetten om geld in te zamelen voor de stichting ALS maar ook voor het revalidatiecentrum Roessingh. Als Aviko willen we dit initiatief steunen en wensen wij VDR veel succes met hun actie op 22 juli ’22”


Katerina Kempinga, Site Manager Aviko Steenderen
Peter Engelen, project manager bouw vrieshuis

Batenburg Installatietechniek

“Wij zijn geschokt dat ALS, deze vreselijke ziekte Bennie heeft getroffen. Uiteraard steunen wij ook de actie van VDR om geld te werven voor onderzoek ter bestrijding van deze vreselijke ziekte. Hopelijk kan Bennie geholpen worden en wensen hem en zijn naasten heel veel sterkte toe. Mooi om te zien dat zijn collega’s zich hier voor inzetten, toppers!”


André Roetert Steenbruggen, Technisch Directeur

RIHO Climate Systems


“RIHO sponsort graag de Stichting ALS. Onderzoek naar deze slopende spierziekte blijft hard nodig."

Jurgen Riethorst, Directeur

Hutten Metaal Staalbouw

“Wij steunen deze actie ten zeerste. Gezondheid is goud waard. Mooi als je het hebt, maar vernietigend als het je in de steek laat. Ons bedrijf in de maakindustrie bestaat dankzij de fysieke arbeid van onze medewerkers. Een gegeven dat wij normaal vinden maar door deze actie word je weer eens flink met de neus op de feiten gedrukt dat gezondheid niet vanzelfsprekend is. ALS is een hele nare ziekte die langzaam zorgt dat je niets meer kunt. Wij willen met onze donatie bijdragen aan de mogelijkheid voor het bestrijden van deze vreselijke ziekte.

Bennie, en familie, heel veel sterkte.”

Wim Hutten, directeur

Van den Brink Staalbouw

“Respect voor de mensen van VDR om zo’n actie op te zetten. Woorden schieten te kort.


Bennie, en familie, heel veel sterkte.”


Robert Kwintenberg, directeur

Mastermate

“Mastermate wil als technische groothandel bijdragen aan een mooiere wereld. We doen dat onder andere door onze bedrijfsvoering, ons werkgeverschap en onze dienstverlening te verduurzamen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om ook maatschappelijk betrokken te zijn bij reeds bestaande initiatieven. Vandaar dat wij als donateur aangesloten zijn bij de actie van VDR tegen ALS. Een mooiere wereld is tenslotte niet alleen voor onszelf maar voor iedereen. Daarom dragen wij graag ons steentje bij."


Jeroen Haijes, Regiomanager

Van Haren Installaties

“Wij vinden het fantastisch om te zien hoe Bennie ondanks deze nare ziekte toch betrokken blijft bij VDR. Dit geeft heel mooi het familie gevoel aan binnen VDR. Vandaar dat wij graag deze actie steunen.


Aan iedereen binnen VDR: succes op de 22e juli !!!”


Robert en Jarno, directie

Procal B.V.

“Toen wij het bericht zagen dat Bennie List ALS heeft schrokken wij uiteraard aangezien wij samen met Bennie diverse projecten hebben mogen uitvoeren.


Wij hebben ook in nabije kring meegemaakt wat ALS doet in een korte tijd en vinden dat er meer onderzoek gedaan moet worden, vandaar ook onze donatie.”


Andry Bonthuis, directeur

Zonneveld Schoonmaakbedrijf

“Wij vinden het heel belangrijk dat er meer geld komt voor ziektes waar tot nu toe te weinig van bekend is! En ook vinden wij het bijzonder mooi hoe VDR Bouwgroep dit oppakt voor hun fantastische collega Bennie.
Ook zijn wij trots dat we al jaren voor zo'n warm bedrijf mogen werken. We dragen dan ook graag ons steentje bij aan deze actie! Wij wensen iedereen op 22 Juli enorm veel succes voor jullie inzet bij deze actie!”


Elroy Zonneveld & Daphne van Zuidam, Directie

ALL-IN Bedrijfsdeuren en docking

“Geraakt door het nieuws over Bennie en door de daadkrachtige actie van VDR om geld in te zamelen, steunen wij dit initiatief van harte. Als betrokken samenwerkingspartner van VDR hopen we dat vele donateurs zullen volgen om de inzameling op 22 juli tot een groot succes te maken, om zo bij te dragen aan het belangrijke werk van stichting ALS Nederland.”


Mike Bos en Ronald Strijk, directeuren

Hardeman van Harten


“Wij ondersteunen graag deze actie van VDR om een bijdrage te doen voor onderzoek naar ALS en natuurlijk voor jullie inzet voor jullie collega Bennie!"


Martijn Jansen, Directeur / projectleider

Circonstruct

“Blij dat we ons steentje kunnen bijdragen op deze manier. Heel veel succes met deze actie Anouk List! Wij als betrokken partner dragen dit soort acties een heel warm hart toe. Onze samenwerking met VDR op gebied van duurzame en of circulaire projectinrichting hopen wij nog vele jaren te kunnen uitvoeren.”


Harrie Lamers en Dennis Kemper

Ten Have Metaalwerken

“Wij ondersteunen de actie van VDR omdat het ons raakt, door het persoonlijk kennen van Bennie List maar ook in onze familie komt helaas ALS voor. Een vreselijke ziekte waar het geld hard nodig is voor onderzoek om deze ziekte tegen te gaan.


Prachtig initiatief, succes allen op 22 juli ! ”


L.M. ten Have-Hurenkamp

Op Het Veld Belfeld

“We werken al jarenlang samen met VDR en in deze periode hebben we ook samengewerkt met Bennie. Het is dan ook vreselijk om te horen dat deze destructieve ziekte ineens iemand treft die je kent. Op het Veld Belfeld staat volledig achter VDR ‘in actie tegen ALS’ en hopen zo een steentje bij te dragen aan de bestrijding van deze ziekte. Veel succes op 22 juli!”


Gerard Op het Veld, directeur

Meuleman Schilderwerken BV

“Doordat Bennie is getroffen door deze zeer vervelende destructieve ziekte, is het ook voor ons wat dichter bij gekomen. Dit nieuws wil je natuurlijk niet horen van iemand waar je al ruim 25 jaar erg prettig mee samenwerkt. Overigens gaat die samenwerking nu uiteraard ‘gewoon’ door, weliswaar alleen per mail, maar dat maakt niet uit.

Het is al fijn voor hem en voor ons dat Bennie het als prettig ervaart om op dit moment nog actief te zijn in de vertrouwde leuke ‘werkomgeving’.


Dus, ja, graag ondersteunen we de actie voor een ieder die hiermee in aanraking komt voor nu en in de toekomst!"


Fedor Meuleman, directeur

Van Berlo Groep B.V.

“Wij staan volledig achter de “VDR in actie” tegen ALS en hopen dat er een mooi bedrag wordt opgehaald voor onderzoek. Beweging is een must voor iedereen en een verschrikkelijke tegenslag voor een persoon als het opeens niet meer gaat. Dit zou niemand mogen overkomen. Hopelijk kunnen we met onze bijdrage het onderzoek, om ALS tegen te gaan, ondersteunen in de hoop deze ziekte dragelijker maken. Mooi initiatief. Ga zo door!"


Kevin Hulskamp, Hoofd Projectmanagement

AABO Advies & Loonadministratie

“We doen mee met deze actie omdat we onze collega, Leon, hiermee een hart onder de riem willen steken. Het doel waarvoor jullie geld inzamelen is iets wat ons aan het hart gaat. Ieder mens moet vrij kunnen bewegen zonder pijn en/of beperkingen. Fijn dat er organisaties zijn die zich daarvoor willen inzetten. Ook jullie eigen inzet voor jullie collega spreekt ons zeer aan."


Erik Hannink, directeur

Evert van de Worp Fotografen


“Mijn motivatie om deze actie te ondersteunen is dat ik ALS een verschrikkelijke rotziekte vind. Ik hoop dat er zoveel mogelijk geld wordt opgehaald om onderzoek te kunnen doen om deze ziekte mogelijk te kunnen remmen/stoppen.”


Evert van de Worp, fotograaf

Inzpire Design & Communicatie

www.inzpire.nl


“Wij ondersteunen graag deze actie van VDR, omdat we het fantastisch vinden dat de mensen van VDR zich keer op keer inzetten voor de samenleving. Zo ook deze actie voor onderzoek naar en behandeling en revalidatie van ALS. Z em op VDR-ers!!”


Jaap Burgler, creative director

Ga naar de donatiepagina van Stichting ALS