Wesley Gerrits, Engineer in spe

Volop in ontwikkeling

Stappen zetten

Wesley Gerrits is in 2015 begonnen als timmerman en startte in september 2021 met de duale hbo opleiding Bouwkunde aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. “Ik wil engineer worden. Daar moe(s)t ik wel wat voor doen,” aldus Wesley Gerrits.


Na ruim 5,5 jaar praktijk ervaring als timmerman (BBL, niveau 2,3 en 4) koos Wesley ervoor om zichzelf door te ontwikkelen. Wesley kreeg namelijk tijdens zijn fysieke werkzaamheden serieuze problemen met zijn rug, waardoor hij zijn timmerwerkzaamheden niet meer volledig kon uitvoeren. Na diverse onderzoeken bleek hij te kampen met een hernia. Dit is niet wat je in je 23ste levensjaar wil horen van de dokter. Maar het is wat het is. Op dat moment moest ik andere keuzes maken en wist Wesley het zeker. “Ik ga er voor! Want ik wist dat ik door wilde groeien naar een functie als uitvoerder of tekenaar. Met mijn rugklachten moest ik, eerder dan gedacht, deze stap zetten,” vertelt Wesley.

Bouwmensen

Bouwmensen

Ruim 1,5 jaar aan het bouwen met VDR Bouwgroep

Ruim 1,5 jaar aan het bouwen met VDR Bouwgroep

Meer diepgang

Meer diepgang

Samen bouwen

“Mijn eerste ‘echte’ project die ik mocht uitvoeren, onder leiding van Silvo, was de woning met bedrijfsruimte in Nieuw-Heeten. Vanaf de tekenfase tot het eind heb ik de werkzaamheden mogen ervaren als werkvoorbereider /tekenaar. Dan hebben we het over het uitwerken van de werktekeningen en vergunningsaanvragen bij de gemeente, maar ook de begeleiding op de bouwplaats.


Net zoals voor de jongens van VDR BouwTalent, die al het werk op de bouwplaats hebben verricht, was dit bouwproject in Nieuw Heeten erg leerzaam. En op het eindresultaat kunnen we samen trots zijn!


“Momenteel zit ik nog middenin mijn duale opleiding en dat is echt wel aanpoten. Maar zo nu en dan doe ik een stapje terug om te genieten van alle mooie dingen die ik aan het ontdekken en leren ben. Bij VDR Bouwgroep werken we nauw samen met elkaar en neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid. Dat maakt samen bouwen zo leuk!”

"VDR BouwTalent richt zich op het opleiden en coachen van BBL-leerlingen en zij-instromers."

VDR BouwTalent

Acquisitie en begeleiding
van leerlingen en bouwprojecten.
Adviseur voor scholen en
netwerken.

Peter Meerman

Bedrijfsleider VDR BouwTalent

0570 - 690900 p.meerman@vdrbouwgroep.nl
Peter Meerman