Van stagiair tot volwaardig collega

Tijmen Hobert bouwt aan zijn toekomst

Wat je niet leert op school, dat leer je wel in de praktijk!

Tijdens het 3 e leerjaar van de opleiding ‘Bouwkunde’ moest ik stage lopen. Praktijk ervaring opdoen zoals ze dat mooi zeggen. In de buurt van Luttenberg, waar ik woon, zitten veel aannemers. Denk aan Vosman, Hoogeslag, Jansman, BAJO etc. Toch vond ik dit wat voor de hand liggend en was ik eigenlijk wel benieuwd of er nog andere, misschien wel betere, opties waren om mijn eerste stage te lopen.


Mijn vader is zzp’er in de bouw en werkte veel samen met Peter Boksebeld. Mijn vader had zelf vroeger ook stage gelopen wat destijds Metabouw heette. Ik kende Peter ook al wel via mijn vader en heb contact met hem opgenomen voor een eventuele stage bij VDR Bouwgroep. Peter gaf aan dat ik het best projectleider Silvo Maatman kon bellen. Silvo was toevallig mijn oude buurman. Ik heb Silvo gebeld en ik werd door hem gelijk uitgenodigd voor een gesprek. Dit gesprek was met John Hegteler en Silvo, dit voelde voor mij gelijk goed. Na goed overleg stond mijn besluit vast; ik ga stage lopen bij VDR Bouwgroep.

Praktijkervaring

Praktijkervaring

Een bewuste keuze

Een bewuste keuze

Een uitstapje

Mijn tijd bij Hoogeslag was erg gezellig. Hoogeslag is een lokale aannemer waar veel bekenden van mij werken. Op vrijdag aten we tussen de middag altijd patat en ‘s middags stond er een gehaktbal en een flesje bier klaar. Dit was vaste prik. De werkzaamheden bij Hoogeslag waren wel heel anders dan bij VDR. Bij Hoogeslag wordt er enkel gewerkt in AutoCAD. Toen ik in september begon werd net de eerste REVIT licentie aangeschaft. Met deze REVIT licentie moest het hele bedrijf het doen. Ik heb in de stage tijd bij Hoogeslag veel kunnen leren. Toch viel de begeleiding vanuit het bedrijf tegen en ook kreeg ik weinig uitdagende opdrachten terwijl ik hier wel meerdere malen om had gevraagd. Ik had van te voren het doel om aan het eind van de stage te kiezen welk bedrijf en werkzaamheden ik leuker vond. Na 7 weken kon ik al merken dat de werkzaamheden bij Hoogeslag mij minder lagen en dat ik na mijn stage snel weer terug zou keren naar VDR.

Afstuderen

Afstuderen

De onderzoeksvraag kwam kwam vanuit John en Silvo. Samen met onze schoolbegeleider is de onderzoeksvraag opgesteld. John en Silvo gaven hiervoor de nodige input met wat VDR verwachtte van het onderzoek en samen met onze schoolbegeleider is deze onderzoeksvraag uiteindelijk SMART geformuleerd, waardoor het voldeed aan de richtlijnen vanuit onze opleiding.


Nu kijk ik alweer terug op een enorm leerzame periode, waarbinnen ik veel ervaring heb opgedaan, veel keuzes heb gemaakt.


Onze onderzoeksresultaten om het engineeringsproces te optimaliseren hebben wij op 15 juni 2023 aan alle VDR collega’s gepresenteerd. Het onderzoek en de presentatie hebben bij gedragen aan het positief afronden van mijn afstudeeropracht!

Blijven bouwen

Blijven bouwen
“Van niets, iets moois maken. Dat is wat onze Timmerlieden doen. Met elkaar toveren wij de kale grond om tot een dynamisch bedrijfsterrein.”

Motivatie Baas

Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen!
Fouten zijn er om van te leren.
Successen zijn er om samen te vieren.

Roy Achterhoek

Hoofd Uitvoering

0570 - 690900 r.achterhoek@vdrbouwgroep.nl
Roy Achterhoek