A1 bedrijvenpark

Locatiebezoek Ying Group

Grootse plannen

Grootse plannen

In alle opzichten een blikvanger

Ying Group gaf bij monde van woordvoerder mevrouw Xiàohuà nogmaals aan waarom het Chinese bedrijf in het Deventer bedrijvenpark investeert.


"Onze organisatie, maar ook onze klant voor wie wij hier in Deventer investeren, heeft hoge en duurzame ambities. De gemeente Deventer heeft haar duurzaamheidsambities vastgelegd voor dit park. De centrale ligging aan de A1 biedt onze klant bovendien een perfecte uitvalsbasis voor zijn logistieke verkeer en dankzij vooruitstrevende samenwerking met alle betrokken partijen gaan wij in 2021 een wereldprimeur beleven: de bulkaanvoer vindt plaats met een zeppelin. Een hypermoderne, schone en stille manier van vrachtvervoer.

Informatiepakket aanvragen

Geïnteresseerden kunnen zich op www.yinggroup-A1.nl inschrijven voor een informatiepakket, dat in samenwerking met A1 Bedrijvenpark Deventer opgesteld wordt. In de loop van week 14 wordt het informatiepakket vrijgegeven.

VDR Bouwgroep vereerd

Algemeen Directeur van VDR Bouwgroep, Luc Baltus, benadrukt zeer vereerd te zijn met het ambitieuze plan van Ying Group. “ De beschikbare grond in ons land om op te bouwen, wordt steeds schaarser. De oplossing die nu is gevonden door ondergronds te bouwen en bovengronds een landingslocatie te creëren, biedt vele voordelen. Om te beginnen spreken we over een wereldprimeur: een vrachtzeppelin die vlak bij de A1 de bulkgoederen aanlevert is natuurlijk wel een enorme blikvanger. Los van een relatief klein bijgebouw, komt er verder geen zichtbare bebouwing in dit landschap. Dat geeft een extra groene uitstraling aan het bedrijvenpark. ”


Circulair Bouwen

De kennis van circulair bouwen die VDR Bouwgroep opgedaan heeft door het kennisplatform Nexteria op te richten, past het bedrijf ook toe in dit pand. Baltus: “Het is dan ook niet voor niets dat Ying Group zich tot ons gewend heeft. Wij zijn koploper in circulair bouwen en onze visie op circulair grondbeleid is baanbrekend. Nog vóór de start van de bouw zijn door alle betrokkenen afspraken gemaakt over de demontage van het gebouw. Alle toegepaste materialen worden door de verschillende leveranciers teruggenomen aan het einde van de gebruiksduur van dit gebouw. En kunnen weer opnieuw ingezet worden als bouwproduct of volledig teruggebracht worden in de circulaire keten.”


Wat volgens VDR Bouwgroep over zo’n 25 jaar overblijft, is een schone kavel, ruimte voor nieuwbouw (woningen, industrie, stadsparken of andere bestemmingen) en materialen die maximaal worden hergebruikt in nieuwe projecten.


Opzienbarend project

Door ondergronds te bouwen worden enorm hoge isolatiewaarden van het pand bereikt. Baltus: “ Gecombineerd met een heel pakket aan energiebesparende, maar ook -opwekkende maatregelen, gaan we voor de hoogste score volgens de BREAAM-NL norm: Outstanding. Bij deze bouwmethodiek wordt op alle aspecten rekening gehouden met natuur en milieu. Op alle fronten is dit dus een opzienbarend project voor ons. ”

Groen bedrijvenpark

A1 Bedrijvenpark Deventer is één van de groenste bedrijvenparken van Nederland. Er zijn geen aardgasaansluitingen en twee windmolens langs de A1 zorgen voor een deel van de energievoorziening.


Sinds 2017 wordt bij elke verkochte kavel een oplaadpaal voor elektrische auto’s geleverd. De realisatie van een waterstoftankstation is in onderzoek. Mogelijk wordt A1 Bedrijvenpark Deventer ook de uitvalsbasis voor elektrische stadsdistributie. Bedrijven zelf zetten zwaar in op duurzame bedrijfspanden- en processen.

Gerelateerde pagina's

Lees ook deze pagina's.