Ondergronds distributiecentrum

Blikvanger aan A1

Persbericht

Chinese belegger Ying Group heeft zich gemeld met plannen voor de bouw van een voor Nederland uniek distributiecentrum op het A1 bedrijvenpark in Deventer. Het Deventer bedrijf VDR Bouwgroep is betrokken bij de planontwikkeling. Het gaat om een ondergronds distributiecentrum (DC), die vanuit de lucht bevoorraad wordt. Het “dak” van dit hypermoderne DC fungeert als landingslocatie voor een indrukwekkende vracht vervoerende zeppelin die vanuit een hoofd-DC in Duitsland vier “regionale” dc’s in Europa beleverd. Vooralsnog is alleen bekend dat één van die vier dc’s in Deventer gevestigd gaat worden.


Ying Group, heeft in samenwerking met A1 Bedrijvenpark en VDR Bouwgroep, een projectsite opgezet waar meer informatie beschikbaar wordt gesteld. Middels een aanvraagformulier kan een informatiebrochure en/of perskit aangevraagd worden.


Beoogde locatie

Beoogde locatie

Belegger in duurzaamheid

Het is bekend dat Chinese bedrijven wereldwijd intensief aan het investeren zijn. Ook in Europa, waarbij grote beleggers als Wang Group, Fosun International, Ying Group en het HNA conglomeraat de focus hebben op de sectoren Nutsbedrijven en Transport.

VDR Bouwgroep en de gemeente Deventer hebben bekend gemaakt dat ze door een afgevaardigde van de Ying Group benaderd zijn voor het bouwen van een bijzonder project: een ondergronds distributiecentrum, dat begin 2021 bevoorraad wordt vanuit de lucht.


Gevraagd naar de reden van Ying Group om in Deventer te investeren, laat de beleggingsmaatschappij bij monde van woordvoerster Xiàohuà weten:

Wij zijn in China één van de grootste investeerders in duurzame projecten. China is een groot land, met een enorme technologische kennis, dat hard groeit. Wij zien dagelijks dat het van het grootste belang is dat wij verder kijken dan groei en winstmaximalisatie. Als we nu niet investeren in een meer duurzame manier van zaken doen, putten we onze aarde in recordtempo uit. Te beginnen bij ons eigen land. Wij zien het daarom bijna als onze plicht om overal in de wereld waar wij investeren, de hoogste prioriteit te geven aan duurzame oplossingen."


"Onze klant, voor wie wij hier in Deventer investeren, begrijpt dat en heeft ook expliciet voor het bedrijvenpark aan de A1 gekozen. De gemeente Deventer heeft hoge duurzaamheidsambities vastgelegd voor dit park, de centrale ligging aan de A1 biedt onze klant een perfecte uitvalsbasis voor zijn logistieke verkeer en dankzij vooruitstrevende samenwerking met alle betrokken partijen gaan wij in 2021 een wereldprimeur beleven: de bulkaanvoer vindt plaats met een zeppelin. Een hypermoderne, schone en stille manier van vrachtvervoer.


Welk bedrijf zich in dit pand gaat vestigen is vanuit concurrentie overwegingen nog niet bekend gemaakt. Wel is bekend dat het om een grote online retailer gaat die een samenwerkingsverband aangegaan is met het Engelse Hybrid Air Vehicles. In 2020 hoopt dit bedrijf de eerste zeppelins voor vrachtluchtvaart te leveren. De Airlander 50 wordt 119 meter lang en heeft een maximaal laadvermogen van 60.000 kilo.

Informatiepakket aanvragen

Geïnteresseerden kunnen zich op www.yinggroup-A1.nl inschrijven voor een informatiepakket, dat in samenwerking met A1 Bedrijvenpark Deventer opgesteld wordt. In de loop van week 14 wordt het informatiepakket vrijgegeven.

Gerelateerde pagina's

Lees ook deze pagina's.