Stichting M4M en Stichting IJssellandschap

Deventer goede doelen ontvangen donatie

VDR Bouwgroep steunt goede doelen

De kerst staat weer voor de deur. De tijd waar we onze relaties graag bedanken voor de samenwerking in het afgelopen jaar.


VDR Bouwgroep heeft dit jaar besloten naast een klein kerstgeschenk voor relaties, een bedrag te doneren aan twee goede doelen. Daarbij is gekeken naar organisaties met een ANBI status in en om Deventer en die aansluiten bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid die VDR neemt.


Dinsdag 18 december heeft Luc Baltus een cheque overhandigd aan Stichting M4M en Stichting IJssellandschap. Met name het emotionele en persoonlijke verhaal van de oprichtster van M4M, sterkte ons in de keuze voor dit doel.

Stichting M4M (Mommys for Mommys)

Stichting M4M (Mommys for Mommys) uit Deventer, helpt en ondersteunt hulpbehoevende gezinnen en (alleenstaande) moeders door middel van noodpakketten. Bijvoorbeeld in de vorm van een babystart-, kleding- of speelgoedpakket. De stichting wordt volledig gerund door vrijwilligers. Haar eigen emotionele persoonlijke ervaringen, heeft oprichtster Babette Jansen ertoe gezet om zichzelf liefdevol en met passie in te zetten voor andere vrouwen, kinderen en gezinnen.


Naast de directe hulp in de vorm van noodpakketten, organiseert M4M bijvoorbeeld gezellige middagen en andere leuke evenementen. Zo helpt M4M deze moeders om voor even de dagelijkse zorgen te vergeten en weer met een positieve blik vooruit te kijken.


www.stichtingm4m.nl

Stichting IJssellandschap

IJssellandschap is een particuliere beheerder van landgoederen en landerijen in de omgeving van Deventer. De stichting werkt samen met Stichting Burgerweeshuis en Kinderhuis te Deventer. Vanuit de historie (al vanaf 1267!) van de Gasthuizen in Deventer, richt de stichting zich op het zorgen voor een “goede oude dag”.Tegenwoordig richten ze zich ook op het algehele welzijn van mensen die het nodig hebben, in combinatie met het beheer van natuur en cultuurgrond rond Deventer. Dit doen ze o.a. door (zorg)activiteiten voor (dementerende) ouderen en kinderen in het Beweegonderzoek DOET. Dit wordt gedaan door vrijwilligers.


www.ijssellandschap.nl