Openheid van zaken

Ying Group vertelt

Vandaag heeft Ying Group Investments bekendgemaakt een niet-bestaand bedrijf te zijn.

VDR Bouwgroep en A1 Bedrijvenpark lichten toe dat alle consternatie van de afgelopen dagen toe te schrijven is aan de bijzondere jaarlijkse traditie van 1 April...

Vooropgezet plan

Menno Meerdink Veldboom, marketing en communicatie coördinator bij VDR Bouwgroep vertelt: "We vonden het tijd om eens een goede 1 april grap te bedenken. Een grap dicht bij de waarheid, met potentie om de gemoederen bezig te houden. Maar opzichtig genoeg om duidelijk te maken dat het hier om een hele dikke knipoog ging."


"Al vanaf het allereerste persbericht had de oplettende lezer kunnen ontdekken dat er iets niet klopte... Voer de naam van onze fictieve woordvoerster mevrouw Xiàohuà maar eens in een zoekmachine in. Dan kom je er al snel achter dat Xiàohuà de fonetische Chinese vertaling is van het woord grap..."

Kern van waarheid

Luc Baltus, algemeen directeur van VDR Bouwgroep, benadrukt dat er wel degelijk veel klopt aan het verhaal. "We wilden dit alleen doen als het de geloofwaardigheid van de gemeente Deventer en ons als bouwbedrijf niet zou aantasten. Het bedrijvenpark positioneert zich als een van de meest duurzame bedrijvenparken van Nederland. Wij zijn een van de meest duurzame bouwondernemingen van Nederland. Daar zit absoluut een match. Ik sluit niet uit dat we ooit nog eens in de toekomst serieus de mogelijkheden van een ondergronds distributiecentrum gaan onderzoeken, maar op dit moment is daar echt geen sprake van."


Lachend: "Wij zijn goed in duurzame logistieke bedrijfshuisvesting. Bovengronds."

Mede mogelijk gemaakt door...

Deze actie is mogelijk gemaakt door een gezamenlijke inspanning van bovengenoemde gedreven personen bij VDR Bouwgroep en A1 Bedrijvenpark.


De woordvoerster

Naast de eerder genoemde personen, mag de woordvoerster van Ying Group, mevrouw Xiàohuà niet ontbreken: Loretta Ying is haar echte naam. Zij is in het dagelijks leven werkvoorbereider bij VDR Bouwgroep en heeft al haar collega's lange tijd onwetend gehouden over haar fictieve bijbaantje bij Ying Group.


Visual ontwerp

In zeer korte tijd en met alle vrijheid voor een eigen invulling, is door Pascal de Jong van storyboards.nl de prachtige visual gemaakt. Als basis heeft hij een foto gebruikt die Norbert Mulder op een grijze dag gemaakt heeft van een locatie op het A1 Bedrijvenpark. Pascal ging zelfs zo ver dat hij een realistisch beeldmerk voor de Ying Group bedacht heeft.

www.storyboards.nl


Fotografie

Professioneel fotograaf Evert van de Worp, uit Deventer, maakt prachtige foto's. VDR Bouwgroep schakelt hem regelmatig in om evenementen in beeld te brengen of portretfoto's van medewerkers te maken. Toen wij hem vroegen of hij een geheimpje kon bewaren en mee wilde werken aan dit project, zei hij direct ja. Evert, bedankt voor de mooie foto's!

https://evertvandeworp.nl/

Gerelateerde pagina's

Benieuwd hoe het zover heeft kunnen komen? Lees ook deze pagina's.