Deventer

Van kantoorpand naar opvanglocatie voor vluchtelingen

Nieuwe opvanglocatie in Deventer

Dagelijks komen er nog nieuwe vluchtelingen naar ons land. De bestaande opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen in het land zitten nagenoeg vol. Regio IJsselland heeft opdracht gekregen om per 1 juli de capaciteit op te schalen naar 3700 plekken.


Vanuit de ervaring van twee eerdere en vergelijkbare projecten in Deventer, hebben wij onze bouwteampartners weer aangehaakt voor het derde opvangproject dat wij in Deventer mogen realiseren. De gemeente Deventer huurt dit kantoorpand om hier de komende jaren vluchtelingen woonruimte te kunnen bieden.

Wensen van de opdrachtgever

Wensen van de opdrachtgever

In totaal zullen er op de begane grond en 1e verdieping, waar eerder een open werkvloer was, 44 kamers voor vluchtelingen gecreëerd. Tevens wordt er een gezamenlijke woonkamer en speelkamer gerealiseerd. Op de tweede verdieping wordt de keuken geplaatst met afzonderlijke kookstellen. De eetzaal, waskamer en speelkamer voor de kinderen zal hier ook worden gerealiseerd.

Nieuwsgierig? Bekijk hier de projectfoto's

Opleidingslocatie VDR BouwTalent

Een aantal vak-leerlingen van VDR BouwTalent hebben hun vaardigheden kunnen oefenen bij de verbouwing van deze opvanglocatie. Het betreft o.a. sloopwerk, timmerwerk, het plaatsen van kozijnen en wanden en de afwerking van de leefruimtes.


VDR biedt leerlingen de mogelijkheid om via een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) ervaring op te doen binnen verschillende bouwprojecten. Meer weten over VDR BouwTalent? Klik hier.