Pand wordt om het stellingwerk heen gebouwd

Processpecifieke Bouw Aviko Vrieshuis

Voortgang bouw

De bouw van het innovatieve, volledig geautomatiseerde vrieshuis voor Aviko te Steenderen, gaat voorspoedig. Naast maximale duurzaamheidsinspanningen (BREEAM-NL Outstanding), vereist het toekomstige productieproces van Aviko slimme engineering van het nieuwe gebouw.


De complexiteit van het stellingwerk brengt een andere bouwvolgorde met zich mee: de schil van het gebouw (gevels, dak) wordt achteraf om de constructie van de inrichting gebouwd. VDR Bouwgroep noemt deze manier van werken Processpecifieke Bouw: de vereisten voor het uiteindelijke productieproces van de eindgebruiker, zijn leidend in de planning en uitvoering van het bouwproces.


Regulier bouwproces

Normaal wordt eerst de fundering gestort. Vervolgens worden de stalen (draag)kolommen van de staalconstructie geplaatst en worden de gevels en het dak geplaatst. Het gebouw is wind- en waterdicht en pas dan begint men met het storten van de vloeren binnen. Als laatste wordt gestart met de bouw van de stellingen en de inrichting van technische installaties.

Processpecifieke bouw

Voor Aviko draaien we de bouwvolgorde om. Eerst zijn de fundering en de vloeren gestort. In de vloeren zijn grote verankeringen voor de staalconstructie gestort die de krachten uit de windverbanden opnemen. Vervolgens is gestart met de stellingbouw.


Pas nadat het complexe stellingwerk afgerond is, worden de gevels en het dak geplaatst. De staalconstructie van de stellingbouw is dus tevens draagconstructie voor gevels en dak. Daarna worden de technische installaties geplaatst en vindt de eindafwerking plaats.

Een mooi staaltje processpecifiek bouwen

Een mooi staaltje processpecifiek bouwen

Stap voor stap

Stap voor stap

Hoogste punt bereikt

Hoogste punt bereikt

Volautomatisch vrieshuis

Volautomatisch vrieshuis
"De klant had behoefte aan een kennispartner met ervaring in BREEAM en zocht een voortrekker in het engineeringsteam."

Advies op maat

Neem vrijblijvend contact met mij op

Marcel Bisseling

Commercieel Directeur

0570 - 690900 m.bisseling@vdrbouwgroep.nl
Marcel Bisseling