Status update mei 2019

Bouw Aviko Vrieshuis

Mei 2019

Status update

Status update

Plaatsing liften

Volgende fase

Volgende fase

Processpecifiek bouwen

De bouw van het innovatieve, volledig geautomatiseerde vrieshuis voor Aviko te Steenderen, gaat voorspoedig. Naast maximale duurzaamheidsinspanningen (BREEAM-NL Outstanding), vereist het toekomstige productieproces van Aviko slimme engineering van het nieuwe gebouw.


Andere Bouwvolgorde

Ten opzichte van reguliere bouwmethodes, pakken we het bij Aviko iets anders aan. De complexiteit van het stellingwerk brengt een andere bouwvolgorde met zich mee: de schil van het gebouw (gevels, dak) wordt achteraf om de constructie van de inrichting gebouwd. VDR Bouwgroep noemt deze manier van werken Processpecifieke Bouw: de vereisten voor het uiteindelijke productieproces van de eindgebruiker, zijn leidend in de planning en uitvoering van het bouwproces.


Regulier bouwproces

Normaal wordt eerst de fundering gestort. Vervolgens worden de stalen (draag)kolommen van de staalconstructie geplaatst en worden de gevels en het dak geplaatst. Het gebouw is wind- en waterdicht en pas dan begint men met het storten van de vloeren binnen. Als laatste wordt gestart met de bouw van de stellingen en de inrichting van technische installaties.

"De klant had behoefte aan een kennispartner met ervaring in BREEAM en zocht een voortrekker in het engineeringsteam."

Advies op maat

Neem vrijblijvend contact met mij op

Marcel Bisseling

Commercieel Directeur

0570 - 690900 m.bisseling@vdrbouwgroep.nl
Marcel Bisseling