Distributiecentrum

DC WDP Alloga, Veghel

Opdrachtgever

WDP Development NL N.V.

bebouwd oppervlak

62.000 m2

Categorie

Logistiek

Certificaten

Breeam Very Good

Over het project

Nieuw XXL Pharma Logistics Distribution Center

 • ca. 62.000 m2 bebouwd oppervlakte
 • ca. 40.000 m2 Terrein oppervlakte
 • ca. 8.000 m2 verdiepingsvloeren
 • ca. 3.000 m2 kantoor
 • ca. 12.000 m2 laadkuilen
 • 66 Docks
 • 70 Oplaadpunten voor elektrische auto's

 • Aan de Kempkens te Veghel hebben WDP (opdrachtgever) en VDR Bouwgroep een nieuw XXL Pharma Logistics Distribution Center voor Alloga, onderdeel van Alliance Healthcare Nederland, gerealiseerd. Alloga is marktleider in Europa op het gebied van specialistische dienstverlening in supply chain-oplossingen voor de gezondheidszorg.


  De technische invulling zoals bijvoorbeeld de fundatie- en staalconstructie is volledig door VDR ontwikkeld. Met dank aan onze brede ervaring, kennis en kunde op het gebied van logistiek vastgoed hebben wij ook bij dit omvangrijke project een concurrerend aanbod te doen in optimalisering en planning. Het Warehouse bestaat uit de 4 compartimenten A t/m D. In compartiment A zit het hoofdkantoor, welke in 2 lagen tegen het distributiecentrum is gebouwd.


  Huurderswensen spelen grote rol

  De basis voor dit warehouse is conform de standaard WDP-eisen. Gedurende het proces zijn daarbij verschillende huurderswensen aan bod gekomen. De regie in het bouwteam is in handen van VDR en samen met WDP en de huurder is een specifiek inbouwpakket samengesteld.


  Het bedrijfspand is in gebruik en ligt nu vol met farmaceutische producten. Dit gaat van een simpele paracetamol die bij elke drogisterij te koop is, tot zware opiaten die zwaar beveiligd opgeslagen liggen in kluizen. Het opslaan en transporteren van al deze medicatie staat onder streng toezicht van zowel overheidsinstanties (IGJ) als strenge regelgeving en eisen van de diverse producenten. Bij dit project heeft VDR dus heel veel verschillende keuringen de revue zien passeren.


  Buiten PGS ruimtes (voor ontvlambare producten), koelcellen, vriescel (-25 gr) en kluizen voor opiaten, is er daarnaast ook nog een GMP ruimte gerealiseerd. In deze “cleanroom” worden onder andere de verpakte medicijnen voorzien van een aangepaste bijsluiter (bijvoorbeeld als dit medicijn gedistribueerd moet worden naar het buitenland).


  Binnen 13 maanden is dit omvangrijke project opgeleverd.


  Ontwerp en BREEAM

  De ontwerptekeningen zijn vervaardigd door DENC (Design Engineering Contracting). De constructie-uitwerking is mede gerealiseerd door Qbuz en IQstaal.


  Het Warehouse is gebouwd onder de voorwaarden van de BREEAM Very Good certificering.


  BREEAM-NL Certificaat

  BREEAM-NL Certificaat WDP Alloga, Veghel

  Klik op de afbeelding voor het BREEAM-NL Very Good certificaat van dit project.


  Case Stuy

  Klik op de afbeelding voor de volledige BREEAM Case Study van dit project.

  BREEAM-NL Case Study WDP Alloga, Veghel


  Wilt u meer weten over dit project of zoekt u een oplossing voor uw bedrijfshuisvesting? Neemt u dan contact op met Marcel Bisseling.