Fase 2 distributiecentrum

Wasco, Apeldoorn

Opdrachtgever

Wasco Holding

Vloeroppervlak

7.800 m2

Categorie

Logistiek

Certificaat

Breeam Outstanding

Over het project

Fase 2 distributiecentrum Wasco, Apeldoorn

 • ca. 7.800 m2 opslaghal / expeditie, waarvan;
 • ca. 1.360 m2 laadkuilvloer
 • ca. 644 m2 vloer laden/lossen
 • RC 3,5 met gedeeltelijk vloerverwarming

 • In 2016 realiseerde VDR Bouwgroep een nieuw distributiecentrum voor Wasco van maar liefst 18.000 m² op de Ecofactorij in Apeldoorn. Door de forse groei van de bedrijfsactiviteiten is het distributiecentrum in 2019/2020 uitgebreid met nog eens 7.800 m² en een luifel voor het laden en lossen van goederen. Het gebouw zal gebouwd worden onder BREEAM-NL Outstanding.


  Duurzaam gebouwd

  Deze norm houdt in dat er niet alleen wordt gekozen voor materialen die duurzaam zijn, maar ook andere aspecten van de ontwikkeling zoals het ontwerp, de locatie en het klimaatconcept moeten hieraan voldoen. Dit zal uiteindelijk resulteren in een prettige werkomgeving met lage exploitatielasten, beperkte verstoring van de natuurlijke omgeving en een grote besparing in CO2 uitstoot. De locatie van Wasco, de Ecofactorij in Apeldoorn, sluit hier goed op aan. In totaal zullen er na uitbreiding maar liefst 3500 PV panelen op het dak liggen waarmee het distributiecentrum slechts een zeer beperkte CO2 uitstoot realiseert.


  Met de uitbreiding van het distributiecentrum kan Wasco haar sterk groeiende productgroepen, in met name het duurzame assortiment alsmede de productgroep airconditioning, verder uitbreiden. Ook is er meer ruimte om de specifieke logistieke wensen van de klant nog beter te vervullen.


  Wasco heeft het pand medio 2020 in gebruik genomen.


  Wilt u meer informatie over dit project of zoekt u een oplossing voor uw bedrijfshuisvesting?
  Neemt u dan contact op met Marcel Bisseling.


  Onderstaand de definitieve Case-study Breeam Wasco aanbouw (Man 9)
  Vakblad industriebouw heeft een artikel geschreven over dit project geschreven. Klik op onderstaande afbeelding om de pdf te lezen.

  "De markt vraagt om samenwerking, kennisdeling, betrouwbare partners, continuïteit en zekerheid. Zaken waar VDR garant voor staat."

  Advies op maat

  Neem vrijblijvend contact
  met mij op

  Marcel Bisseling

  Commercieel Directeur

  0570 - 690900 m.bisseling@vdrbouwgroep.nl
  Marcel Bisseling