Zwijndrecht

Uitbreiding Bring Cargo

Opdrachtgever

Bring Cargo b.v.

Totale oppervlakte

1.515 m2

Categorie

Bedrijfshal

Bijzonderheden

Uitbreiding bestaande pand

Over het project

Uitbreiding Bring Cargo Zwijndrecht

  • Hal: 1.115 m2
  • Laaddocks 10 stuks
  • Losstaande overkapping : 400 m2
  • 348 prefab heipalen


VDR gaat voor Bring Cargo aan de Scheepmakerstraat in Zwijndrecht een nieuw distributiecentrum realiseren. Het gaat om een uitbreiding op het bestaande distributiecentrum dat VDR 7 jaar geleden heeft gebouwd. Dit was in 2015 het eerste Breeam Excellent gecertificeerde distributiecentrum dat VDR heeft opgeleverd. (klik hier voor de projectpagina)


Het huidige pand beschikt over 18 docks en ca. 2.000 m2 vloerruimte met daarnaast een overkapping voor het overladen van grotere ladingen. Na de uitbreiding zullen er 28 docks zijn en ca. 3.800 m2 vloerruimte voor crossdocks. De overkapping krijgt een andere plaats op het terrein zoals ook op de foto’s (hieronder) te zien is. Laila Luijckx, Managing Director van Bring Cargo in Zwijndrecht: “Weet wel dat ik, na de hele prettige samenwerking vorige keer, niet met iemand anders had willen werken aan dit project dan jullie!”


Over Bring Cargo

Bring Cargo is een internationaal opererend expeditiebedrijf en maakt deel uit van de Noorse Post (Posten Norge). Vanuit Zwijndrecht wordt hoofdzakelijk naar de Scandinavische landen getransporteerd en daarnaast ook naar andere Europese landen zoals Frankrijk, Spanje, Engeland, Portugal, Ierland, Gibraltar, Griekenland en Turkije.


De naam Bring bestaat sinds 2008. Bring heeft ervaring met transport en richt zich op voornamelijk wegtransport, maar biedt ook alle mogelijkheden voor lucht- en zeevracht.


Vanuit het magazijn in Zwijndrecht bieden ze dagelijkse vertrekken naar verschillende bestemmingen binnen Europa. Afhankelijk van de grootte worden goederen direct naar de bestemming gebracht of via het magazijn in Zwijndrecht.


Eén geheel

Voor de uitbreiding van de logistieke hal wordt de bestaande kleurstelling van het gebouw doorgetrokken, echter wel met een aantal nieuwe elementen.


De gevel van de logistieke hal heeft op het uiteinde een nieuw accent gekregen in vergelijking met het accent van het kantoor. Bessels architecten & ingenieurs heef hiervoor gekozen omdat de gevel aan de straatzijde optisch te lang zou worden. Het accent, het witte kader, is echter wel ondergeschikt gebleven aan het kantoor door hier simpelweg geen accentkleur en geen glazen gevels toe te passen. De witte belijning omkaderd het nieuwe deel met daarin een donkere beplating en veel semitransparante geveldelen zodat er voldoende daglicht binnen komt.


De gebouwen hebben door deze eenvoudige ingreep van ‘standaard’ sandwichpanelen toch een mooi accent gekregen. Het oude en het nieuwe gebouw wordt één nieuw geheel voor Bring Cargo.


Projectpartners

Wilt u meer weten over dit project of zoekt u een oplossing voor uw bedrijfshuisvesting?
Neemt dan gerust contact op met Luc Baltus.

Door niet langer te bouwen voor 'de eeuwigheid', creëren we flexibliteit voor de toekomst.

Advies op maat

Neem vrijblijvend contact met mij op.

Luc Baltus

Algemeen Directeur

0570 - 690900 l.baltus@vdrbouwgroep.nl
Luc Baltus