Magazijn & showroom

Salland Parket

Opdrachtgever

SP Holding b.v.

Omvang

770 m2

Categorie

Magazijn & Showroom

Certificaten

Energielabel A++++

Over het project

Nieuwbouw Salland Parket in Deventer

  • BVO: 770 m2
  • Hal: 600 m2
  • Kantoorruimte: 170 m2

VDR Bouwgroep heeft voor Salland Parket de nieuwbouw in Deventer gerealiseerd.


Na de brand in 2020 was de grote vraag rondom Salland Parket: hoe verder? Een jaar later is op diezelfde plek een toekomstbestendig en duurzaam pand met zowel de winkel (showroom), het magazijn en de kantoren gerealiseerd door VDR Bouwgroep.


Maas Architecten kreeg de opdracht om een hedendaags en modern pand te realiseren. Er volgden schetsen die aan de Gemeente Deventer werden voorgelegd. Hierin had, net zoals Salland Parket, ook de Gemeente Deventer één grote wens: het behoud van de romp van de Hunnepermolen. Een stukje cultureel erfgoed. Maas Architecten paste haar plannen daarop aan en het resultaat is een fantastisch en uniek ontwerp dat het gebouw een ziel geeft. De oude molen, die de Tweede Wereldoorlog ternauwernood overleefde, staat midden in de nieuwe showroom.


Salland Parket

Sinds 1981 biedt Salland Parket kwaliteitsvloeren aan. Zowel nieuwe vloeren als restauratie van bestaande vloeren. Hierbij werkt Salland met een mooie grondstof die de natuur ons biedt: HOUT. Hiermee behoren ze tot de grootste parketbedrijven van Nederland, met daarbij een grote groep eigen parketteurs.


Klaar voor de toekomst

Een nieuwe start met een duurzame focus aan de Holterweg in Deventer. Een nieuw gebouw op een welbekende plek, met verschillende duurzame toepassingen.


Het gebouw is voorzien van vloer-, glas-, wand- en dakisolatie. Geen gasaansluiting meer omdat Salland Parket haar energiebehoefte zelf opwekt. Een hightech warmtepomp draait op zonne-energie en daarmee creëert het pand warmte d.m.v. een warmtewisselaar. Het luchtbehandelingssysteem zorgt voor een gezond binnenklimaat en de energiebesparende verlichting maakt het werken nog prettiger. Met deze maatregelen heeft het Salland Parket een energielabel A++++ met 96,6% hernieuwbare energie.


Opleidingslocatie VDR BouwTalent

Het bouwproject van Salland Parket was letterlijk aan de weg timmeren voor onze vak-leerlingen. Van begin tot eind hebben de leerlingen onder begeleiding van timmerlieden de fijne kneepjes van het vak eigen kunnen maken. Enkele werkzaamheden die aan bod kwamen: sloopwerkzaamheden, stroken en poer fundaties, vloerisolatie, stelkozijnen en binnenkozijnen plaatsen en houten plafondbetimmering. Een bijzonder en uitdagend project voor VDR BouwTalent, waar oude historische elementen werden behouden en duurzaamheid een grote rol heeft gekregen.


VDR biedt leerlingen de mogelijkheid om via een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)
ervaring op te doen binnen verschillende bouwprojecten.
Meer weten over VDR Bouwtalent? Klik hier.


Projectpartners

Wilt u meer weten over dit project of zoekt u een oplossing voor uw bedrijfshuisvesting?
Neemt dan gerust contact op met Luc Baltus.

Door niet langer te bouwen voor 'de eeuwigheid', creëren we flexibliteit voor de toekomst.

Advies op maat

Neem vrijblijvend contact met mij op.

Luc Baltus

Algemeen Directeur

0570 - 690900 l.baltus@vdrbouwgroep.nl
Luc Baltus