Uitbreiding distributiecentrum

Rensa Family, Doetinchem

Opdrachtgever

Rensa Exploitatiemaatschappij

Vloeroppervlak

15.725 m2

Categorie

Logistiek

Laaddocks

9 stuks

Over het project

Uitbreiding distributiecentrum Rensa Family, Doetinchem

 • 15.586 m2 opslaghal
 • 139 m2 kantoor
 • 9 laaddocks

 • Op 17 februari jl. heeft VDR Bouwgroep aan Rensa Exploitatiemaatschappij de bouwkundige uitbreiding van het distributiecentrum aan de Bedrijvenweg 10 te Doetinchem opgeleverd. De installaties zijn gezamenlijk ingekocht.
  Met de uitbreiding in Doetinchem kan Rensa Family niet alleen het assortiment en de voorraad aanpassend uitbreiden maar houdt Rensa ook de servicegraad onverminderd hoog.


  De uitbreiding van het distributiecentrum heeft door de ronde gevel met transparante beplating een mooie lichtinval waardoor er binnen een prettige werkomgeving ontstaat.


  Bij Rensa is de super vlakke vloer waterpas gestort. Door de toegepaste vloerverwarming kon deze niet op de reguliere manier uitgevlakt worden. Waar normaal zo'n 2.000 tot 2.500 m2 per dag uitgevlakt wordt, was hier sprake van puur vakmanschap. Door het ambachtelijke handwerk kon per dag ongeveer 1.200 m2 uitgevlakt worden. Bovendien was er nog een logistieke uitdaging bij de uitvoering: de 16.000 m2 hal had maar een in- en uitgang, waardoor alle partijen goed met elkaar moesten afstemmen wanneer welke vloerdelen gestort konden worden.

  Voor de planning van het hele project betekende dit dus een grote uitdaging: het storten, uitharden, instrooien en rectificeren (vlakken) van de vloer duurde 2x zo lang ten opzichte van een reguliere vloer. Dankzij intensieve samenwerking met de vloerspecialisten is alles voorspoedig verlopen en ligt er nu een ongekend vlakke vloer in het distributiecentrum van Rensa.


  De bedrijfsdeuren zijn voorzien van een luchtverwarmingsgordijn ter voorkoming van koudeval binnen en de levellers hebben een geluiddichte laag.


  Kortom er is ook aan het comfort van de DC medewerkers gedacht


  Duurzaam pand

  Voor Rensa Family was het een logische volgende stap om de uitbreiding van het distributiecentrum op duurzame wijze te realiseren. Zo is er geen gasaansluiting meer en zorgen onder meer zonnepanelen, warmtepompen, een superstrakke vloer met vloerverwarming en ledverlichting ervoor dat het pand een EPC van 0,0 heeft.


  De uitbreiding van het distributiecentrum is middels een sluis met het bestaande distributiecentrum verbonden.


  In april 2019 is gestart met de werkzaamheden en 17 februari 2020 is de uitbreiding van het distributiecentrum opgeleverd.


  Over Rensa Family

  De Rensa Family is een internationale groep van familiebedrijven die als toeleverancier in de installatiesector opereert. De Rensa Family bestaat onder meer uit de volgende gespecialiseerde groothandels: DEWEtech (Duitsland), Gafco, GévierDales, Inexeon, Libra Energy, Renova Verholt (Duitsland), Rensa, Rensa Family Company, Uniprest (Roemenië) en Verholt.


  De goederen die onder meer Technisch Handelsbureau Rensa, GévierDales en Gafco leveren, worden vanaf twee centrale distributiecentra in Didam en Doetinchem binnen heel Nederland gedistribueerd. Dankzij een modern distributieconcept, waar flexibiliteit en efficiency hand in hand gaan, is een hoge servicegraad en leveringsbetrouwbaarheid mogelijk.


  Technisch Handelsbureau Rensa bestaat sinds 1953 en is door de jaren heen uitgegroeid van een regionale groothandel met één vestiging tot een landelijk opererende groothandel met zeven verkoopkantoren en 20 servicebalies. Door die ontwikkeling is Rensa nu één van de grotere aanbieders/groothandels op de Nederlandse markt van producten op gebied van verwarming en ventilatie.


  Wilt u meer weten over dit project of zoekt u een oplossing voor uw bedrijfshuisvesting? Neemt u dan contact op met Marcel Bisseling.


  Kijkje achter de schermen bij Rensa.