Uitbreiding distributiecentrum

Rensa Family, Doetinchem

Opdrachtgever

Rensa Exploitatiemaatschappij

Vloeroppervlak

15.725 m2

Categorie

Logistiek

Laaddocks

9 stuks

Over het project

Uitbreiding distributiecentrum Rensa Family, Doetinchem

 • 15.586 m2 opslaghal
 • 139 m2 kantoor
 • 9 laaddocks

 • VDR Bouwgroep heeft voor Rensa Exploitatiemaatschappij de bouwkundige uitbreiding van het distributiecentrum aan de Bedrijvenweg 10 te Doetinchem gerealiseerd. De installaties zijn gezamenlijk ingekocht. Met de uitbreiding in Doetinchem kan Rensa Family niet alleen het assortiment en de voorraad aanpassend uitbreiden maar houdt Rensa ook de servicegraad onverminderd hoog.


  Duurzaam pand

  Voor Rensa Family was het een logische volgende stap om de uitbreiding van het distributiecentrum op duurzame wijze te realiseren. Zo is er geen gasaansluiting meer en zorgen onder meer zonnepanelen, warmtepompen, vloerverwarming en ledverlichting ervoor dat het pand een EPC van 0,0 heeft.


  De uitbreiding van het distributiecentrum is middels een sluis met het bestaande distributiecentrum verbonden. Het pand is voorzien van sandwich wandbeplating en een stalen dak met pvc dakbedekking.


  In april 2019 is gestart met de werkzaamheden en 17 februari 2020 is de uitbreiding van het distributiecentrum opgeleverd.


  Over Rensa Family

  De Rensa Family is een internationale groep van familiebedrijven die als toeleverancier in de installatiesector opereert. De Rensa Family bestaat onder meer uit de volgende gespecialiseerde groothandels: DEWEtech (Duitsland), Gafco, GévierDales, Inexeon, Libra Energy, Renova Verholt (Duitsland), Rensa, Rensa Family Company, Uniprest (Roemenië) en Verholt.


  De goederen die onder meer Technisch Handelsbureau Rensa, GévierDales en Gafco leveren, worden vanaf twee centrale distributiecentra in Didam en Doetinchem binnen heel Nederland gedistribueerd. Dankzij een modern distributieconcept, waar flexibiliteit en efficiency hand in hand gaan, is een hoge servicegraad en leveringsbetrouwbaarheid mogelijk.


  Technisch Handelsbureau Rensa bestaat sinds 1953 en is door de jaren heen uitgegroeid van een regionale groothandel met één vestiging tot een landelijk opererende groothandel met zeven verkoopkantoren en 20 servicebalies. Door die ontwikkeling is Rensa nu één van de grotere aanbieders/groothandels op de Nederlandse markt van producten op gebied van verwarming en ventilatie.


  Wilt u meer weten over dit project of zoekt u een oplossing voor uw bedrijfshuisvesting? Neemt u dan contact op met Marcel Bisseling.


  Kijkje achter de schermen bij Rensa.