Nabij TT Assen

Horeca-units

Opdrachtgever

ProHuis

Omvang

980 m2

Categorie

Nieuwbouw

Bijzonderheid

Constructieve uitdagingen

Over het project

Horeca-units in Assen

 • Bebouwd oppervlak: 980 m2
 • Totaal kavel oppervlakte 14.780 m2
 • Houtenschijngevels: 975 m2

 • VDR Bouwgroep mocht voor ProHuis een drietal horeca-units aan de A28 te Assen realiseren. De horeca-units worden in gebruik genomen door Burger King, Starbucks en McDonald’s. De fastfood keten zijn gerealiseerd nabij TT Assen.


  Bouwkundige uitdagingen

  “Het bouwproject bracht een aantal constructieve uitdagingen met zich mee. Het wijkt af van onze standaard bouwmethode. Maar dat maakt het werk juist leuk en uitdagend.” aldus Engineer Tom Hegeman.


  “De materialen zijn dan wel hetzelfde maar de vorm en complexiteit is geheel anders. De bouwconstructie is omgezet van houten elementen naar beton elementen. Hierdoor zijn andere berekeningen benodigd met technische aanknopingspunten. In dit project zijn veel overkragingen en overgangen van binnen naar buiten gemaakt waardoor de thermische schil veel overgangspunten en knooppunten heeft.


  De losstaande horeca units worden, vanaf de snelweg gezien, met elkaar verbonden door middel van een schijngevel. De schakelpunten van de schijngevels zijn gemonteerd op de achterliggende hoofdconstructies en tevens zijn de punten thermisch verzonken waardoor het ook weersbestendig is,” aldus Tom.


  Een A locatie voor Horeca-units

  De bouwlocatie is zichtbaar vanaf de A28 en bereikbaar via beide zijden van de afrit 31A Assen Zuid naar o.a. TT Assen. Naar verwachting zal de locatie zo’n 750.000 bezoekers per jaar, met het geplande IceWorld Assen en het Designer Outlet Assen, aantrekken.


  De units worden als volgt opgedeeld.

  • McDonalds (unit 1): 370 m2
  • Starbucks (unit 2): 150 m m2
  • Burger King (unit 3): 460 m2


  Naast de horecagelegenheden is op hetzelfde terrein ook Truckparking en een Energy-hub met duurzame brandstoffen gerealiseerd.


  De sfeer proeven?

  ProHuis Assen heeft een mooie animatievideo gerealiseerd. Bekijk hieronder de video.  Opleidingslocatie VDR BouwTalent

  Een aantal vak-leerlingen van VDR BouwTalent hebben in Assen een bijdrage kunnen leveren aan de opbouw van de horeca-units.


  VDR biedt leerlingen de mogelijkheid om via een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)
  ervaring op te doen binnen verschillende bouwprojecten.
  Meer weten over VDR Bouwtalent? Klik hier.


  Projectpartners


  Wilt u meer weten over dit project of zoekt u een oplossing voor uw bedrijfshuisvesting? Neemt u dan contact op met Luc Baltus.

  Door niet langer te bouwen voor 'de eeuwigheid', creëren we flexibliteit voor de toekomst.

  Advies op maat

  Neem vrijblijvend contact met mij op.

  Luc Baltus

  Algemeen Directeur

  0570 - 690900 l.baltus@vdrbouwgroep.nl
  Luc Baltus