Farmaciefabrikant breidt uit in Zwolle

WDP - Modern warehouse

Opdrachtgever

WDP Development NL N.V.

Bebouwd oppervlak

17.894 m2

Categorie

Warehouse

Certificaten

BREEAM Very Good

Over het project

Modern warehouse

  • 41.450 m2 terreinverharding
  • 17.894 m2 BVO
  • 15.065 m2 hal
  • 2.010 m2 mezzanine
  • 643 m2 kantoor
  • 9 laaddocks


VDR Bouwgroep bouwt voor WDP Development NL in Zwolle een nieuw multifunctioneel distributiecentrum. De gebruiker is een wereldwijd opererend bedrijf dat zich richt op farmaceutische producten. Wegens haar opslagtekort is het bedrijf genoodzaakt uit te breiden met PGS ruimtes en koel- en vriesruimtes voor o.a. grondstoffen voor medicijnen. Het distributiecentrum kent een BVO van in totaal 17.894 m2.


De nieuwe locatie waar het distributiecentrum wordt gerealiseerd, op het bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle, is vlakbij de door ons in 2019 gerealiseerde uitbreiding voor Wehkamp en ligt naast het door ons gerealiseerde Multifunctionele distributiecentrum in 2023.


Specifieke wensen voor de eindgebruiker

Het bouwproject omvat een bedrijfspand wat voornamelijk bestaat uit PGS ruimtes waarin farmaceutische producten opgeslagen kunnen worden. PGS ruimtes hebben richtlijnen om de arbeidsveilige, milieuveilige en brandveilige opslag van verpakte gevaarlijke stoffen te kunnen waarborgen. Dit betekent dat er vanuit deze drie verschillende invalshoeken naar opslagvoorzieningen wordt gekeken. Dit geldt voor vergunningverlening en het toezicht op deze ruimtes.


Het distributiecentrum bevat tevens een 3- laags kantoor (begane grond + 1e verdiepingsvloer + een kleine 2e verdiepingsvloer die dienst doet als techniekruimte) wat in de hoek van het pand zal worden geïntegreerd (niet gedilateerd en geen brandscheiding).


Boven worden de expeditie ruimte, een inpandige koel-/vriescel en een uitpandige sprinklertank met inpandige pompkamer en machinekamer gecreëerd.


Kenmerkend voor dit distributiecentrum is dat Peil (= bovenkant afgewerkt beganegrond-vloer) zich op 850 mm boven Maaiveld bevindt, waardoor vrachtwagens direct horizontaal vanaf Maaiveld aan kunnen "docken" (waardoor een laad- & loskuil overbodig wordt). In de toekomst is een mogelijke uitbreiding mogelijk op deze locatie.


Een modern warehouse voor de eindgebruiker

Al ruim 60 jaar is het bedrijf gevestigd in Nederland. Dit doen ze met een breed scala van op wetenschap gebaseerde voedingsproducten, diagnostische apparatuur en medische hulpmiddelen.


Projectpartners


Wilt u meer weten over dit project of zoekt u een oplossing voor uw bedrijfshuisvesting? Neemt u dan contact op met Marcel Bisseling.


"De markt vraagt om samenwerking, kennisdeling, betrouwbare partners, continuïteit en zekerheid. Zaken waar VDR garant voor staat."

Advies op maat

Neem vrijblijvend contact
met mij op

Marcel Bisseling

Commercieel Directeur

0570 - 690900 m.bisseling@vdrbouwgroep.nl
Marcel Bisseling