Nieuwbouw

Pluimveeslachterij Esbro

Opdrachtgever

Esbro Beheer B.V.

Vloeroppervlak

15.800 m2

Categorie

Processpecifiek

Bijzonderheden

Biologische luchtwasser

Over het project

Nieuwe pluimveeslachterij voor Esbro in Wehl

 • 14.000 m2 bedrijfsruimte
 • 1.800 m2 kantoor
 • biologische luchtwasser

 • In opdracht van Esbro Beheer B.V. heeft VDR Bouwgroep B.V. een nieuwe pluimveeslachterij gerealiseerd op het A18 Bedrijvenpark in Doetinchem.


  Het nieuwe moderne en strakke bedrijfspand omvat 14.000 m2 bedrijfsruimte en technische ruimte en 1.800 m2 kantoor. Verder is er een ondergrondse buffertank van ruim 4,5 m diep met een diameter van 10 m1. Naast deze buffertank zijn nog vele andere ondergrondse voorzieningen gerealiseerd waaronder een "verenput", 3 meter diepe rvs putten en een rioleringsstelsel met buizen met een diameter van 400 mm.

  Rondom het gebouw worden allerlei voorzieningen aangebracht. De meest opvallende hiervan is de luchtwasser. Dit bouwdeel bestaat uit betonnen putten met daarop een bovenbouw waarin alle afgezogen lucht uit de fabriek gefilterd wordt en uiteindelijk via een geveldeel waarin takken en wortelhout zijn verwerkt als schone lucht naar buiten komt.

  Esbro is met dit nieuwe bedrijfspand de modernste pluimveeslachterij van Europa.


  Een tevreden opdrachtgever zo blijkt uit de lovende woorden van Joop Eskes (Ceo) over de samenwerking met VDR Bouwgroep, maar ook uit de manier waarop onlangs een voor ons potentiële opdrachtgever een bedrijfsbezoek bracht aan de pluimveeslachterij: de projectleider van Esbro leidde zijn gasten vol trots door "zijn" nieuwe pluimveeslachterij. Een betere ambassadeur kunnen we ons niet wensen.


  Wilt u meer weten over dit project of zoekt u een oplossing voor uw bedrijfshuisvesting? Neemt u dan contact op met Marcel Bisseling.


  Neem een kijkje bij Esbro, een familiebedrijf met een lange historie in de Nederlandse pluimvee-industrie.