Revitalisatie + nieuwbouw

Beaphar, Raalte

Opdrachtgever

Beaphar

Nieuwbouw

3.500 m2

Categorie

Kantoor, magazijn & cleanroom

Bijzonderheid

Revitalisatie + nieuwbouw

Over het project

Revitalisatie & nieuwbouw Beaphar Raalte

  • Nieuwbouw: 3.500 m2
  • Renovatie: 3.300 m2
  • Milieuplein: 500 m2

VDR bouwgroep heeft voor Beaphar de uitbreiding van de huidige productie locatie in Raalte gerealiseerd. De gevel van het bestaande pand is tevens in een nieuw jasje gestoken.


VDR is voor Beaphar geen onbekende. In 1979 bouwde VDR 300 meter links van de huidige bouwgrond een magazijn. Nu, ruim 40 jaar later, mag VDR de revitalisatie van het huidige pand en de nieuwbouw voor Beaphar realiseren.


Een groene campus

De renovatie en uitbreiding van Beaphar omvatte een nieuwe fabriek van 3.500 m2 en 3.300 m2 renovatie van de bestaande magazijnen en het distributiecentrum. Het complex ligt op 3,7 hectare grond en wordt omringd met bomen. Het nieuwe complex neemt in totaal 32% van de totale kavel in beslag en is opgegaan in de totale omgeving. Er is rekening gehouden met kleur en materiaalgebruik. Maar ook is er rondom het nieuwe pand rekening gehouden met waterberging, biodiversiteit van planten en dieren en recreatie van medewerkers en bezoekers: het gaat Beaphar om het welzijn van allen.


Een nieuw jasje

De gebouwen zijn voorzien van een houten plint dat als hekwerk fungeert rondom het ‘huis’ waar Beaphar zorgt voor dieren. De donkere cassettegevels boven de lichtere houten plint zorgen voor een zwevend effect en laat daardoor de gebouwen kleinschaliger verschijnen en opgaan in de omgeving.


De belijningen en de inzet van kleuraccenten versterken de ruimtelijkheid in samenhang met het landschapsontwerp. Ook is het pand voorzien van een grote oranje ‘eye catcher’ op het dak. De kat ligt er heerlijk, het kijkt uit over de omgeving en heeft d’r plekje gevonden. De kat voelt zich er helemaal thuis en zal waken over het complex van Beaphar.


Over Beaphar Raalte

Beaphar is een familiebedrijf in de dierenvoeding dat werd opgericht in 1942.


Omdat ieder huisdieren een gewaardeerd lid van de familie is, vindt Beaphar dat eigenaren van gezelschapsdieren gemakkelijk toegang moeten hebben tot hoogwaardige verzorgingsproducten en betaalbare geneesmiddelen. Beaphar biedt huisdieren en hun families al in meer dan 86 landen betaalbare, toegankelijke gezondheids-, verzorgings- en voedingsproducten van hoge kwaliteit, maar daar stoppen ze niet.


Het huidige assortiment van Beaphar richt zich op hond, kat, konijn & knaagdier en vogel. Daarnaast heeft Beaphar producten voor vis en heeft het bedrijf recent paardenvoeding hieraan toegevoegd door een overname.


De producten van Beaphar worden gemaakt in fabrieken gevestigd in Raalte, Hedel en Gainsborough (Verenigd Koninkrijk). Om de groei van het merk Beaphar te ondersteunen wordt op dit moment door VDR Bouwgroep gewerkt aan de bouw van een nieuwe fabriek, in Raalte.


Projectpartners


Wilt u meer weten over dit project of zoekt u een oplossing voor uw bedrijfshuisvesting? Neemt u dan contact op met Marcel Bisseling.

"De markt vraagt om samenwerking, kennisdeling, betrouwbare partners, continuïteit en zekerheid. Zaken waar VDR garant voor staat."

Advies op maat

Neem vrijblijvend contact
met mij op

Marcel Bisseling

Commercieel Directeur

0570 - 690900 m.bisseling@vdrbouwgroep.nl
Marcel Bisseling