distributiecentrum

WDP / Mediq

Opdrachtgever

WDP / Mediq

Vloeroppervlak

28.091 m2

Categorie

Logistiek

Over het project

Technologisch hoogwaardig distributiecentrum voor Mediq

 • 20.000 m2 opslaghal
 • 5.791 m2 mezzanine
 • 2.300 m2 kantoor

 • Mediq, leverancier van medische hulpmiddelen en zorgoplossingen, heeft eind 2017 haar intrek genomen in een nieuw technologisch hoogwaardig distributiecentrum in Bleiswijk. Het gebouw heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter en huisvest het complete Mediq-assortiment van ruim 20.000 artikelen.


  Het distributiecentrum is ontwikkeld door WDP en VDR Bouwgroep was verantwoordelijk voor de realisatie. Het ontwerp is van DENC.


  Doorslaggevend bij de keuze van de nieuwe locatie op het Prisma Bedrijvenpark waren de centrale ligging en goede bereikbaarheid. Technologiebedrijf KNAPP verzorgt de mechanisatie met een zonepicking-systeem en shuttle-werkstations. Het magazijn is deels ingericht met palletstellingen voor orderpicking. Dit zorgt onder andere voor verkorting van de orderproductietijd en verhoging van de leverbetrouwbaarheid. Ook stelt het nieuwe concept Mediq in staat om zijn schaalvoordelen beter te benutten om de klant de best mogelijke service te bieden.


  Duurzaamheid en kwaliteit

  Het pand heeft geen Breeam-certificaat maar voldoet wel aan de hoogste kwaliteitsnormen voor geconditioneerde en gecontroleerde opslag en orderpicking van medische hulpmiddelen. Voor medewerkers verbetert de kwaliteit van het werk, doordat nog maar een beperkt deel van de orderverzameling handmatig plaatsvindt. Bovendien zijn de magazijnwerkplekken ergonomisch ingericht. Naast de magazijnen (20.000 m2) is 1.500 m2 gereserveerd voor kantoren en speciale ruimten voor bijvoorbeeld maatwerkoplossingen voor stomapatiënten en het spoelen van medische pompen. Verder is een mezzaninevloer van 4.000 meter voorzien voor het uitvoeren van serviceactiviteiten zoals onderhoud en kalibratie van medische apparatuur, en het op basis van klantwensen ompakken van artikelen.


  Het uitgebalanceerde opslag- en distributieconcept van het nieuwe distributiecentrum betekent winst in snelheid, kwaliteit en kostenefficiëntie. Zowel voor zorg bij mensen thuis als voor de dienstverlening aan ziekenhuizen, zorginstellingen, thuiszorg en eerstelijnspraktijken. En het biedt Mediq de ruimte om haar ambitie om in volume en assortiment te groeien kracht bij te zetten.


  Wilt u meer weten over dit project of zoekt u een oplossing voor uw bedrijfshuisvesting? Neemt u dan contact op met Marcel Bisseling.


  Over Mediq  "De markt vraagt om samenwerking, kennisdeling, betrouwbare partners, continuïteit en zekerheid. Zaken waar VDR garant voor staat."

  Advies op maat

  Neem vrijblijvend contact met mij op

  Marcel Bisseling

  Commercieel Directeur

  0570 - 690900 m.bisseling@vdrbouwgroep.nl
  Marcel Bisseling