Distributiecentrum

WDP - Alliance Healthcare in Veghel

Opdrachtgever

WDP Development NL N.V.

Bebouwd oppervlak

13.062 m2

Categorie

Opslag

Certificaten

Breeam Very Good

Over het project

Pharma Logistics Distribution Center

  • 13.062 m2 bebouwd oppervlakte
  • 23.125 m2 kavel oppervlakte
  • 2.485 m2 mezzanine
  • 9 Laaddocks voor vrachtwagens
  • 14 Laaddocks voor busjes
  • 140 Parkeerplaatsen


In Veghel, naast het XXL Pharma Logistics distributiecentrum, realiseert VDR Bouwgroep een nieuw distributiecentrum in opdracht van WDP Development met als hoofdgebruiker Alliance Healthcare Nederland. Wegens de grote vraag uit de markt naar farmaceutische producten en het sluiten van de opslag in Meppel ontstond er gebrek aan opslagruimte. Daarom kiest Alliance Healthcare voor een nieuw geautomatiseerd distributiecentrum met een totaal oppervlakte van 13.062m2. Zeventienduizend kratten waar producten in getransporteerd worden komen tot wel 21 niveaus hoog te liggen.


Het nieuwe distributiecentrum zal vol met farmaceutische producten komen te liggen. Dit gaat van een simpele paracetamol die bij elke drogisterij te koop is, tot zware opiaten die zwaar beveiligd opgeslagen liggen in kluizen. Het opslaan en transporteren van al deze medicatie staat onder streng toezicht van zowel overheidsinstanties (IGJ) als strenge regelgeving en eisen van de diverse producenten. Bij dit project heeft VDR dus heel veel verschillende keuringen de revue zien passeren.


Geautomatiseerde opslagruimtes

Het distributiecentrum wordt voorzien van een Knapp-installatie met een OSR shuttles. Hierdoor wordt het grootste gedeelte van het distributiecentrum volledig geautomatiseerd. De Knapp-installatie zal bevoorraden en verbinding maken tussen ruimtes die worden gebruikt voor alle soorten opslag. Door middel van transportbaansystemen, die zijn afgestemd op een breed scala aan eisen, worden de farmaceutische producten automatisch aangevuld en getransporteerd door het distributiecentrum.Naast de geautomatiseerde ruimtes zijn er ook een aantal manuele opslagplaatsen. Tevens is er één PGS ruimte (voor ontvlambare producten), koelcel en een kluis voor opiaten gerealiseerd.


Alliance Healthcare


Alliance Healthcare is een farmaceutische groothandel en biedt een internationaal netwerk voor zorgfabrikanten, apotheken, artsen, zorgcentra en ziekenhuizen. Alliance Healthcare is één van de grootste groothandels in de farmaceutische- en zelfzorg producten en distributeurs in Europa. Zij levert elk jaar producten aan ruim 115.000 apotheken, artsen, zorgcentra en ziekenhuizen vanuit 300 distributiecentra in 11 verschillende landen.


Opleidingslocatie VDR BouwTalent

Een aantal vak-leerlingen van VDR BouwTalent hebben in Veghel een bijdrage kunnen leveren aan de opbouw van het distributiecentrum.


VDR biedt leerlingen de mogelijkheid om via een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)
ervaring op te doen binnen verschillende bouwprojecten.
Meer weten over VDR Bouwtalent? Klik hier.


Projectpartners voor WDP Oasis


Wilt u meer weten over dit project of zoekt u een oplossing voor uw bedrijfshuisvesting? Neemt u dan contact op met Luc Baltus.


Door niet langer te bouwen voor 'de eeuwigheid', creëren we flexibliteit voor de toekomst.

Advies op maat

Neem vrijblijvend contact met mij op.

Luc Baltus

Algemeen Directeur

0570 - 690900 l.baltus@vdrbouwgroep.nl
Luc Baltus