Bedrijfshal

Azerty, Raalte

Opdrachtgever

Azerty

Omvang

7.938 m2

Categorie

Logistiek

Bijzonderheid

Realisatie in 9 maanden

Over het project

Nieuwbouw Azerty Raalte

  • Bedrijfshal: 5.200 m2
  • Sluis: 30 m2
  • Kantine / expo ruimte: 1.000 m2
  • Sandwich gevel beplating: 2.200 m2
  • Staaldak en evenzoveel kunststof dakbedekking op 140 mm PIR plaat: 5.280 m2
  • Metalstud wanden en 650 m2 metalstud voorzetwand: 680 m2
  • Systeemplafond: 1.750 m2

VDR Bouwgroep heeft in een bijzonder kort tijdbestek in 2021 de nieuwbouw voor Azerty (Raalte) gerealiseerd.


Het oude magazijn van Azerty aan de Kotterstraat voldeed niet meer aan de wensen en paste niet meer bij de groeiambitie van het bedrijf. Azerty is een e-commerce bedrijf, gespecialiseerd in IT-hardware met een internationale afzetmarkt. Wegens de aanhoudende groei de afgelopen jaren, heeft Azerty gekozen voor nieuwbouw. In het magazijn komen de producten binnen, worden ze gesorteerd, opgeslagen, desgevraagd samengesteld en verzonden naar de klanten.


In het 2,5 keer zo grote magazijn is een toekomstbestendige opslaglocatie gerealiseerd. Azerty heeft nu meer capaciteit en producten op voorraad, om haar klanten nog sneller van dienst te kunnen zijn.


Razendsnel

In maart 2021 vonden de eerste gesprekken plaats tussen Azerty en VDR Bouwgroep over de aankoop van een brownfield locatie met opstallen en de (on)mogelijkheden aldaar. Er is direct een projectteam gevormd om de prijsvorming, vergunningaanvraag, asbestinventarisatie en sanering, sloop van het bestaande pand en het strippen van het andere pand te verzorgen en zo gebeurde het ook dat nog tijdens de start van de bouwwerkzaamheden in september, de plannen verder zijn uitgewerkt en ge-finetunet. De oplevering werd vastgesteld op medio december 2021.


Een strakke interne planning en het opbouwen van een stevig partnernetwerk, dat was noodzaak voor het behalen van de vastgestelde, krappe, opleveringsdatum.

In het hele traject werden alle klantwensen – innovatief of meer traditioneel – omgezet in tastbare bouwresultaten. Nauw samenwerken met partners en toeleveranciers bleek hierin het sleutelwoord. Met enige trots kunnen we mededelen dat het gelukt is om het project zo snel op te leveren. Vlak voor de kerstdagen werden op vrijdagavond de laatste bestellingen verzonden uit het oude magazijn. Direct daarna is Azerty begonnen met de interne verhuizing gedurende het hele weekend. Nog diezelfde zondag is al vanaf de nieuwe locatie gestart met de verzending van alle openstaande en nieuwe bestellingen. Een knap staaltje werk van Azerty, dat op deze manier razendsnel de omschakeling van de oude situatie naar de nieuwe situatie heeft gemaakt. Zonder dat de klanten er dan ook maar iets van gemerkt hebben.


Dit project illustreert dat er veel mogelijk is met de juiste partners, focus en een goede samenwerking. In ieder project werken wij vanuit onze kernwaarden voor het beste resultaat voor de opdrachtgever. Met Plezier, een gezamenlijke Ambitie en een hoge mate van Verantwoordelijkheid!


Opleidingslocatie VDR BouwTalent

De vak-leerlingen hebben hier in een razend tempo, letterlijk en figuurlijk, alle facetten van bedrijfshuisvesting kunnen mee maken en daarnaast ook nog de revitalisatie van de bestaande productiehal. Deze is “omgetoverd” tot een mooie ontvangst / expo ruimte met een even zo grote kantine, gameroom, en keuken.


VDR biedt leerlingen de mogelijkheid om via een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)
ervaring op te doen binnen verschillende bouwprojecten.
Meer weten over VDR Bouwtalent? Klik hier.

De nieuwbouw

In totaal is 5.200 m2 beganegrond gerealiseerd met 1.850 m2 verdiepingsvloeren, opgedeeld in 4 brandcompartimenten. Overal zijn aluminium puien toegepast (deels met triple glas).

Alle vloeren op de beganegrond blijven in het zicht en zijn behandeld met Ashford

In de nieuwbouw zijn twee compartimenten van ruim 2000M² gerealiseerd, ieders deels voorzien van een entresolvloer en kantoorruimten. De overige twee compartimenten á 675 m2 met assembleerruimtes hebben een ontvangstruimte met balie voor klanten gekregen.


Verbouw

1.000 m2 van de bestaande bedrijfshal is volledig gestript, met beleid, omdat de retro uitstraling gewaardeerd werd en is teruggebracht in de nieuwe situatie.


Het dak is geïsoleerd en voorzien van 1100M² bitumen. Het nieuwe pand wordt Dock 6 genoemd. Hier zijn aluminium kozijnen toegepast maar ook houten kozijnen en hebben wij stalen ramen voorzien van nieuw enkelglas en weer met stopverf afgewerkt.

Ook hier zijn alle betonvloeren op de beganegrond in het zicht en zijn behandeld met Ashford.


In Dock 6 is een expositie ruimte met podium, kantine, game corner, directiekamer, boardroom, huiskamer, bedrijfskeuken en voldoende sanitaire ruimten gerealiseerd.


Projectpartners


Wilt u meer weten over dit project of zoekt u een oplossing voor uw bedrijfshuisvesting? Neemt u dan contact op met Luc Baltus.

Door niet langer te bouwen voor 'de eeuwigheid', creëren we flexibliteit voor de toekomst.

Advies op maat

Neem vrijblijvend contact met mij op.

Luc Baltus

Algemeen Directeur

0570 - 690900 l.baltus@vdrbouwgroep.nl
Luc Baltus