Uitbreiding

WDP / Wehkamp

Opdrachtgever

WDP NL, Breda

Vloeroppervlak

35.411 m2

Categorie

Logistiek

Laaddocks

24 stuks

Over het project

Uitbreiding distributiecentrum Wehkamp, Zwolle

 • 26.483 m2 opslagruimte
 • 7.528 m2 verdiepingsvloer
 • 1.400 m2 kantoor
 • 24 laaddocks

 • In opdracht van WDP heeft VDR Bouwgroep voor één van de grootste postorderbedrijven in Nederland de hoofdvestiging in Zwolle uitgebreid. Met een totaal oppervlak van 53.000 m2 barstte het bestaande distributiecentrum van Wehkamp (in 2016 geopend door koning Willem Alexander) al weer uit z’n voegen. Door middel van het OSR-systeem in het bestaande distributiecentrum kunnen 196.000 artikelen door middel van shuttles binnen een half uur na de digitale particuliere bestelling uitgeleverd worden. Totaal gaan er jaarlijks zo’n 7 miljoen producten over de toonbank.


  De vraag is groter dan het aanbod. Met 30.000 m2 is het distributiecentrum uitgebreid. In de door VDR nieuw gerealiseerde fase zijn stellingen, tussenvloeren en procesinstallaties aangebracht . In totaal zijn er 24 docklevellers en 3 overheaddeuren in het nieuwe pand.


  Duurzaamheid en kwaliteit

  De Breeam eisen waaraan fase 1 heeft moeten voldoen, zijn bij deze uitbreiding op verzoek van de opdrachtgever, niet gehanteerd. Wel voldoet deze uitbreiding zoveel mogelijk aan al deze duurzaamheidsaspecten. Denk hierbij aan materiaalkeuzes, zonnepanelen en installaties.


  Wilt u meer weten over dit project of zoekt u een oplossing voor uw bedrijfshuisvesting? Neemt u dan contact op met Marcel Bisseling.


  Over Wehkamp

  Wehkamp is een onderdeel van Apax Partners. Het is één van de grootste online warenhuizen van Nederland. Wehkamp telt ongeveer 1,7 miljoen vaste klanten en verzendt meer dan 7 miljoen pakketten per jaar. Het assortiment bestaat uit zo’n kleine 200.000 artikelen. De belangrijkste producten zijn mode en andere consumentenartikelen.

  "De markt vraagt om samenwerking, kennisdeling, betrouwbare partners, continuïteit en zekerheid. Zaken waar VDR garant voor staat."

  Advies op maat

  Neem vrijblijvend contact
  met mij op

  Marcel Bisseling

  Commercieel Directeur

  0570 - 690900 m.bisseling@vdrbouwgroep.nl
  Marcel Bisseling