Roermond

Bouwproject: Frasers Park

Brownfield herontwikkeling

Het gebouw is geheel gasloos en wordt verwarmd middels warmtepompen. Daarnaast is het voorzien van led verlichting met bewegingssensoren. “We hebben bovendien alle voorbereidingen getroffen zodat de opdrachtgever in een later stadium zonnepanelen op het dak kan laten leggen, dat gaat om een behoorlijk grote oppervlakte. Daarnaast zijn o.a. nestkasten voor vogels en egelhuisjes geplaatst op het buitenterrein en hebben we diverse groenvoorzieningen aangelegd. Ook over de daglichttoetreding is nagedacht: de kantoren zijn bijvoorbeeld grotendeels van glas.” De locatie an sich is eveneens duurzaam te noemen. Het gaat namelijk om herontwikkeling van een zogenaamde brownfield.. “Het industrieterrein dat hier voorheen was, is gesloopt om deze nieuwe bestemming mogelijk te maken.”

Samen bouwen aan duurzaamheid

Distributiecentrum bestaande uit twee geschakelde units, inclusief kantoren en mezzanine.

In opdracht van Frasers Property Industrial heeft VDR Bouwgroep in 2021 een hoogwaardig, state-of-the-art distributiecentrum gerealiseerd op bedrijventerrein Roerstreek Noord te Roermond. Met een BREEAM-NL Excellent certificaat is het ook nog eens duurzaam. “Oorspronkelijk was BREEAM-NL Very Good het streven maar gaandeweg het project hebben we gezamenlijk besloten om een stapje verder te gaan”, vertelt Auke Tepperik, projectleider bij VDR Bouwgroep. “Als dat met relatief weinig extra inspanning mogelijk is, waarom zou je dat dan niet doen? Zeker als het aansluit bij de duurzaamheidsambitie van beide ondernemingen.”


Het distributiecentrum bestaat uit twee geschakelde units van respectievelijk 18.136 m² en 15.206 m², inclusief kantoor en mezzanine. “De kantoren, verdeeld over twee aparte componenten, liggen aan de voorkant en beslaan ieder twee verdiepingen. De units - met per unit twee overheaddeuren op maaiveldniveau - zijn zo gebouwd dat ze zowel afzonderlijk als gezamenlijk te gebruiken zijn.” Het distributiecentrum telt verder 33 elektrisch bedienbare loadingdocks. “Ook het buitenterrein hebben we onder handen genomen. Het beschikt over 280 parkeerplaatsen voor auto’s en parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Uiteraard is ook een sprinklerinstallatie geïnstalleerd.”

Bouwen is samenwerken

Het bouwproces is soepel verlopen. “Mede vanwege een gedegen voorbereiding én omdat we weten wat we bouwen en het proces goed bewaken. Maar ook omdat we veelal samenwerken met vaste partners die op dezelfde manier werken als wij. Iedereen nam bij dit project zijn verantwoordelijkheid en hielp elkaar waar mogelijk. Zo werk je gezamenlijk toe naar een optimaal eindresultaat. En ondertussen zorgen we ervoor dat we ook nog eens plezier hebben in datgene wat we doen. Bij de feestelijke oplevering in november jl. hebben we het ‘petje op, petje af’ dan ook vervangen door ‘mondkapje op, mondkapje af’. Dat is wel tekenend voor de goede en plezierige samenwerking. Al met al is het wat mij betreft een heel mooi gebouw geworden, mede dankzij de veelkleurige gevel heeft het een frisse, speelse uitstraling.”Bekijk hier de projectpagina.


Met dank aan onze projectpartners

Bouwperiode: December 2020 – september 2021

  • 49.358 m² perceeloppervlakte
  • 33.342 m² vloeroppervlakte
  • 30.240 m² bebouwd oppervlakte
  • 788 m² kantoren

Meer informatie


Contact Auke Tepperik