Nominatie

Kroon op het Werk

Kroon op het Werk 2019

VDR Bouwgroep besteedt veel aandacht aan de Duurzame Inzetbaarheid van haar werknemers. Het Vitaliteitsprogramma en het Fonds Duurzame Inzetbaarheid zijn twee voorbeelden van het beleid dat gericht is op de langdurige relatie tussen werkgever en werknemer. Het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI) beloont VDR voor de inspanningen, met een prestigieuze nominatie voor Kroon op het Werk. Op 26 september 2019 maakt de jury bekend wie van de vier genomineerden de winnaar is van de Kroon op het Werkprijs.


Maandag 2 september heeft de jury een uitgebreid bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van VDR Bouwgroep en aan de bouwlocatie in Steenderen. Interviews met verschillende medewerkers gaven de jury extra inzicht in de inspanningen die VDR verricht. Men sprak zich bewonderend uit over de praktijkervaringen met de Vitaliteitsroute, het inzetten van een fysiotherapeut op kantoor, hoe het Fonds Duurzame Inzetbaarheid voor elk individu passend ingezet kan worden en wat de Stichting Personeelsbelangen voor de medewerkers betekent.


VDR Bouwgroep is trots op deze erkenning voor haar inspanningen en staat tussen drie andere aansprekende kandidaten op de nominatie om de prijs binnen te slepen.


De vier bedrijven die zijn genomineerd voor de 19e Kroon op het Werk prijs zijn:


  • Florius, hypotheekverstrekker te Amersfoort
  • Jeroen Bosch Ziekenhuis uit Den Bosch
  • De Kennemerduin Campings locatie Bloemendaal / Castricum
  • VDR Bouwgroep B.V. te Deventer


De uitreiking van deze prijs vindt plaats samen met de uitreiking van de Vitality Manager 2019 tijdens het Vitality Expert Event dat NDPI samen met Gezond in Bedrijf op donderdag 26 september organiseert.

Het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid is een netwerk van bedrijven en hun adviseurs, die duurzame inzetbaarheid hoog in het vaandel dragen. De prijs wordt sinds 1996 uitgereikt. De prijs is bestemd voor organisaties die zich positief onderscheiden in het bevorderen van duurzame inzetbaarheid van werknemers. Integrale aandacht voor het thema is bij duurzame inzetbaarheid van belang. Naast integrale aandacht zijn ook innovatieve en inspirerende aanpakken en gedrevenheid belangrijke onderscheidende criteria.

TNO heeft met een speciale scoringsmethodiek een juryrapport met ranking opgesteld van de deelnemende bedrijven. De jury selecteert uit de 8 hoogst scorende bedrijven 4 genomineerden en brengt een bezoek aan deze vier bedrijven.