8 zelfstandige wooneenheden

Opleidingshuis

VDR BouwTalent

Opdrachtgever

VDR Bouwgroep b.v.

Totaal

630 m2

Categorie

Verbouw 8 appartementen

Certificaten

Energielabel A

Over het project

Leren, werken & wonen bij VDR BouwTalent

  • Ruimte voor ontwikkeling
  • Verbouwing voor en door leerlingen
  • Opleidingshuis VDR BouwTalent
  • Bouwstatus


Ruimte voor ontwikkeling

VDR heeft in december 2021 het voormalige winkel- en bedrijfspand van Salland Parket aan de Holterweg 4 in Deventer gekocht. Het idee/plan is om dit te verbouwen naar 8 kleine wooneenheden (appartementen en studio’s). De 6 zelfstandige appartementen gaan we verhuren aan “eigen” jongeren en onze leerlingen van BouwTalent. De 2 kleine studio’s (< 40 m2) gaan we gebruiken voor huisvesting van studenten die bij VDR (of eventueel andere Deventer bedrijven) stage of afstudeerprojecten doen.


De eigenaren van Salland Parket, Mark Snoeijing en Marieke Lindeboom, waren op voorhand erg enthousiast over de nieuwe bestemming van hun oude bedrijfspand. Er waren meerdere geïnteresseerden die het pand wilden kopen maar de keuze voor VDR Bouwgroep was uiteindelijk snel gemaakt. Gezien de goede ervaringen met VDR Bouwgroep (begin 2022 hebben wij het nieuwe bedrijfspand van Salland Parket (hyperlink naar projectpagina) opgeleverd). Ook waren de eigenaren erg enthousiast over het gedachtengoed waarbinnen VDR het opleiden en de huisvestiging van leerlingen gaat faciliteren.


Verbouwing voor en door leerlingen

Onze VDR BouwTalent leerlingen zijn medio 2022 gestart met de transformering van het voormalige winkel- en bedrijfspand van Salland Parket in Deventer. De leerlingen hebben het project grotendeels zelf uitgevoerd onder begeleiding van een Leermeester Bram Ehren.


Aan de buitenzijde is het karakteristieke gebouw minimaal gewijzigd. Hier hebben alleen de noodzakelijke aanpassingen plaatsgevonden zoals de extra toegangsdeuren. Aan de binnenzijde is de gehele buitenschil goed geïsoleerd. Door middel van de welbekende doos-in-doos constructie, hiermee voldoet elke studio/appartement aan actuele isolatie-eisen.


Tevens is de gasmeter verwijderd en is het hele pand voorzien van een energiezuinige all-electric installatie. Op het dak van de bergingen zijn 12 zonnepanelen gemonteerd waardoor het pand gasloos is met energielabel A.


Opleidingshuis VDR BouwTalent

Met dit unieke bouwproject geven wij aan de VDR BouwTalent slogan BOUW AAN JE TOEKOMST nog meer invulling omdat onze leerlingen de kans krijgen aan hun eigen toekomstige woning te werken. Hiervoor hebben wij als erkend leerbedrijf het LEREN, WERKEN en WONEN concept bedacht. Naast een opleidingsplek kunnen wij onze leerlingen een vaste baan aanbieden en als klap op de vuurpijl ook hun eerste en goed betaalbare woonruimte. Met dit concept willen wij ons als VDR BouwTalent verder profileren en de bouw weer aantrekkelijk maken voor gedreven starters!


VDR Bouwgroep geeft haar leerlingen de mogelijkheid om zelfstandig te gaan wonen. Dat geldt voor onze MBO, HBO en WO stagiairs, afstudeerders en schoolverlaters. Dus naast het Leren en Werken, zet VDR ook de volgende stap door Wonen toe te voegen. Daarnaast kijken we uit naar samenwerkingsverbanden in Deventer waarbij bedrijven die een (tijdelijk) onderkomen zoeken voor hun personeel, gebruik kunnen maken van beschikbare studio’s in dit pand. Denk daarbij aan verplegend personeel in opleiding, dat in Deventer studeert of stage loopt.


VDR houdt het pand in eigendom. De huur per appartement/studio zal circa € 450, per maand bedragen. Vanuit de huuropbrengst kan VDR de exploitatie neutraal draaien en er is geen winstoogmerk


Het Bouwproces

Onze vak-leerlingen zijn dit bouwproject gestart met het sloopwerk en verwijderen van alle niet dragende binnenwanden en systeemplafonds. Zo werd het oorspronkelijke gebouw goed zichtbaar. Na het sloopwerk kon de afbouw worden opgestart.


In onderstaande bouwupdate (video) geeft VDR BouwTalent jullie graag een kijkje door het VDR opleidingshuis en laten onze leerlingen in vogelvlucht zien waar ze nu mee bezig zijn.“We zijn begonnen met de afbouw van de 6 appartementen en 2 woon-studio’s. We hebben de afgelopen periode de kozijnen geplaatst en er is op de eerste verdieping een groot dakraam geplaatst voor meer lichtinval. De indeling van de wooneenheden wordt ook al zichtbaar omdat we de scheidingswanden hebben gezet. De isolatie is recent aangebracht aan de buitenmuren en het geraamte van de systeemplafonds op de eerste verdieping zijn zo goed als gereed. Momenteel zijn we de vloeren met dubbele vloerplaten aan het leggen waarna de dekvloer aangebracht zal worden. De komende periode zullen we de binnenwanden zetten, de plafondplaten plaatsen en wordt alles gestuct. Hierdoor zal het eindresultaat steeds beter zichtbaar worden. Binnenkort weer een nieuwe bouwupdate. We houden jullie graag op de hoogte.”


Opleidingslocatie VDR BouwTalent

De vak-leerlingen kunnen hier in een razend tempo, letterlijk en figuurlijk, alle facetten van het timmervak eigen maken. Om vervolgens met de nodige ervaring en skills examen te kunnen doen.


VDR biedt leerlingen de mogelijkheid om via een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)
ervaring op te doen binnen verschillende bouwprojecten.
Meer weten over VDR Bouwtalent? Klik hier.


Projectpartners

Wilt u meer weten over dit project of zoekt u een oplossing voor uw bedrijfshuisvesting?
Neemt dan gerust contact op met Luc Baltus.

Door niet langer te bouwen voor 'de eeuwigheid', creëren we flexibliteit voor de toekomst.

Advies op maat

Neem vrijblijvend contact met mij op.

Luc Baltus

Algemeen Directeur

0570 - 690900 l.baltus@vdrbouwgroep.nl
Luc Baltus