Deventer

Leren, werken en wonen bij VDR BouwTalent

"Die jongens leren een vak!"

Nog geen twintig jaar oud en dan al een baan met een appartement erbij. Veel jongeren zouden hier direct voor tekenen. Volgende week horen Dani Sancho en Lucas Achterhoek van welk gloednieuw stulpje zij de sleutel ontvangen.


Lucas en Dani vinden het ideaal: al werkend een diploma halen met kans op een baan en een huurappartement.


Er wordt nog volop geschilderd en getimmerd aan de Holterweg in Deventer. Daar staat een wit gebouw met rode dakpannen. Het is een volledig gerenoveerde pand van VDR Bouwtalent en dat biedt onder andere beginnende timmermannen niet alleen een leer- en werkplek, maar ook de optie om er daarna zelf te mogen wonen. Zoals Lucas Achterhoek en Dani Sancho. "Ik vind het ideaal. Ja, die kans krijg je niet zomaar", zegt timmerman in opleiding Lucas.

Starter

Starter

Champagne

Champagne

Meer informatie

Bron: RTV OOST

Opleiding VDR BouwTalent

De BBL leerling (of zij-instromer) is in dienst bij Bouwmensen Deventer en wordt 4 dagen in de week op urenbasis uitgeleend aan VDR BouwTalent voor de praktijkervaring. Eén dag p/w volgt de leerling theorieles van het ROC Aventus op de TechniCampus, waar zich ook Bouwmensen bevindt. Op de bouwplaats wordt de leerling begeleid door onze uitvoerder of een leermeester en werkt samen met vak volwaardige timmerlieden van VDR Bouwgroep.


Meer weten over VDR BouwTalent? Klik hier.


Om aan de, voor de BOL en BBL opleidingen gevraagde competenties te kunnen voldoen, is VDR BouwTalent altijd op zoek naar passende bouwprojecten. De woning met bedrijfsruimte in Nieuw-Heeten is een bouwproject waarin heel veel oefen praktijktoetsen uitgevoerd konden worden door de leerlingen van VDR BouwTalent. Hier hebben de leerlingen hun toekomstige vak kunnen ervaren en leren onder leiding van onze leermeester.


"De timmerman van nu is de bouwvakker van de toekomst. Zonder deze mensen, heeft ons land een groot probleem."

De Grote Leider

2 meter inspiratie, coaching en begeleiding.

1 doel: elke leerling laten slagen voor zijn of haar diploma!

Peter Meerman

Bedrijfsleider VDR BouwTalent

0570 - 690900 p.meerman@vdrbouwgroep.nl
Peter Meerman